25 juni 2019

Midsommarhelgen

Så hade midsommarhelgen kommit och gått, och även om det känns overkligt, så börjar vi nu gå mot mörkare tider igen. Det är som jag brukar säga, när midsommar varit så är det inte länge till jul - och sen tvärtom! Vår midsommarhelg blev en bra blandning mellan kompishäng och familjetid. På självaste midsommarafton spenderade vi kvällen hos Sebastians kompis Kristian tillsammans med några andra ur "Kimoshakki". På lördag for vi sen ut till svärisarnas villa, dit också mina föräldrar kom, och sov över till söndag. Tyvärr bjöd ju inte vädret på sina bästa sidor, men det är ju sällan det blir kanonväder under midsommarhelgen... I alla fall var det ju varmt och skönt på självaste midsommarafton, trots blåsten.

Tyvärr har jag varit lite dålig på att använda kameran (läs: telefonen), men några matbilder ska ni i varje fall få se. Haha!

 Midsommarbuketten plockad ur eget dike. 
 Eleonore och jag besökte för första gången evenemanget Midsommarstång vid Kimo Bruk. Hon var dock mest fascinerad av sandlådan...
 Midsommarstången dekoreras och reses alltid på midsommaraftons dag.
 Sen blev det lite ringlekar när allt var klart!
 Så här får den stå då tills nästa midsommar.
 I Kristians nybyggda parhuslägenhet i Tacksamviken åt vi god mat, umgicks och spelade lite Krocket. Sen fick vi så lov att söka oss hem med en supertrött unge (hon somnade innan vi var halvvägs hem och fortsatte sova tills klockan åtta nästa morgon!!!) redan vid halv tio.
 Elins supergoda Pavlova, som jag hjälpte till att dekorera.
 På lördag var det jag och Sebastian som stod för förrätten - vi gjorde quesadillas med olika ostar och ruccola. Serverades med en tomat-mozzarellasallad.
 Till varmrätt hade svärisarna gjort lite smått och gott, och min mamma fixade en fräsch sallad till.
Efterrätten var supergod: Bondost i fusk-kinuskisås, serverat med hjortronsylt och jordgubbar. Mums!
 Moffa underhöll Elle medan vi andra fixade med mat och disk.
 På kvällen, efter att vi badat badtunna och bastu, spelade vi ett varv Risk. Tills klockan blev ett på natten och ingen vinnare fanns i sikte, och vi gav upp för att gå och lägga oss.
På söndag var det igen vår (läs: min) tur att bidra med en efterrätt till kaffet: Vitchokladmousse med marinerade jordgubbar, denna gång med Oreo's i stället för Bostognekex. 

Ni kan säkert gissa att jag nästan ännu är i matkoma efter denna helg, och troligen gått upp hälften av vad jag gick ner under FitMama-dieten... SUCK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar