16 juni 2019

Hänt i veckan

Jag vet verkligen inte vart tiden rusar iväg, eller hur jag lyckas få dagarna och veckorna att bli så fullpackade att jag knappt hinner med!? Känns som om det kanske vore läge för "ett foto i timmen" eller snarare sagt "vår dag, en händelse i taget" för att göra en liten uppföljning på hur vi använder tiden just nu... Fattar ej hur jag kan göra både allt och ingenting samtidigt!

Den här veckan började lite långsamt och tråkigt, men sen spårade det som vanligt iväg och vi har hunnit med än det ena, än det andra. Förutom att gå på Frukostflickornas Patio/Marimekko-evenemang samt fotografera inför Komossa-loppiset, har vi t.ex. haft min mommo och moffa på besök, vi har hälsat på Linn och Kuckusgänget, jag har tvättat bilen(!!! händer verkligen inte ofta), haft Sebastians faster Berit på besök, och så har jag varit på kanslitalko inför Sorakunkku. Sen hann vi hälsa på Malin och Robert också, samt ha min kusin Heidi på fredagsövernattning. Sebastian har också lagt många, långa timmar på att bygga vår terassdörr-trappa. Sååå att, inga lediga stunder här i gården!

Förra helgen hade vi poolpremiär. Uppskattades verkligen av lilltjejen! Hela veckan har hon gått och pekat på poolen, som hänger över vår väggstege, och varit besviken när jag inte tagit fram den.
På torsdag hade vi dejt med Jozze och Elvira. Först lekte vi hemma hos dem, sen lunchade vi på Mango House (som stängde i helgen, buhuuu!) och så avslutade vi med matshopping på Prisma. 
Barnet har fått en egen potta, som hon så stolt vill sitta på! Men ännu har det inte kommit något dit...
Jag har beställt från Matsmart för första gången. Allt detta fick jag hem för 21€!
Lilltösen har också fallit ute på stenplattorna och skrapat sin lilla näsa. Men glad var hon ändå, speciellt på fredag när mamman hade massor att göra, och ungen bara sov så länge vagnen rullade...
 På lördag gick vi på bröllop, när Sebastians småkusin Jennifer gifte sig med sin Andreas. Mera om det i ett eget inlägg!
Idag var det kalasdags igen, när min kusin Felicia blev konfirmerad. Bara ett enda ätas vart e!

FitMama-träningen/dieten har också kommit till ända, och jag är stolt över min självdisciplin, som annars inte existerar. -10 kg visade vågen, och massor av centimeter hade jag tappat. Så nu gäller det bara att försöka hålla mig till någotsånär vettiga matvanor framöver! Började ju bra med två kalasdagar där jag ätit brunch så det nästan kom ut genom öronen, och tårta i dagarna två... Men i morgon är det ju måndag, och då passar det väl bra att "börja om" igen? 

Sen måste jag säga att jag har blivit en riktig nattuggla. Kanske har det med de ljusa nätterna att göra? Förut var jag alltid trött och redo för sängen senast klockan elva på kvällen. Nu sitter jag ofta och knapprar med telefonen/datorn ännu efter halv tolv.. Visserligen sover barnet lite bättre om nätterna nu (det är en egen historia om hur det till slut blev så) och jag får flera timmar sömn, men känner nog att det är lite onödigt att vara vaken till tolv-halv ett.. Nåja, ska väl tro att denna dåliga ovana löser sig själv sen när det blir mörkare igen, om några veckor(!). 

Midsommarveckan är också på intågande, och vi har några små programpunkter inristade i veckoplaneraren. Hoppas i varje fall på vackert väder, så vi kan hänga mycket utomhus! Här inne hos oss vill man nämligen inte vistas särskilt långa stunder.. Om vi säger som så: Ingen har orkat städa ordentligt här sen vi satte in terrassdörren och hade sågspånsdammkatastrof... Tydligen städar inte heller vessan sig själv eller kläderna som varit ute på tork viker in sig själva i skåpet. Märkligt! Men städa hinner vi väl göra nån annan gång, tänker jag. 

Jaja. Nu ska jag släcka ner den här dumburken och gå och lägga mig. Men först tandborstning! Förstår mig verkligen inte på folk som går och lägger sig med smutsiga tänder. URK! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar