11 juni 2019

Byainfluencer: Presentation

Inlägget i samarbete med Aktion Österbotten
---
Idag tänkte jag passa på och göra en kort (nååå, tveksamt om den blir kort...) presentation om mig själv, så att de som kanske hittat hit via Aktion Österbottens Byainfluencer-kanaler får lära känna mig lite bättre. Eller varför inte nån som nyss hittat min blogg! Jag har redan gjort en Instagram-presentation, den hittar ni på kontot "Byainfluencer". Men här kommer den lite mer ingående presentationen då:

Maria Heikkilä heter jag, men lystrar till 99% till namnet Mimmi. I bland reagerar jag inte ens om nån frågar efter Maria, haha! Är för tillfället närmare 30 än 25, rättare sagt tjugoåtta år gammal. Born and raised i den lyckliga staden Nykarleby, i den lilla byn Jutas i en tvåspråkig familj. Efter högstadiet hoppade jag på bussen och styrde kosan mot Optima i Jakobstad i tre års tid. Där studerade jag till bagare/konditor samtidigt som jag tog studenten. Hade hela tiden följande utbildning i sikte, och efter dimissionen och en skön sommar var det att packa ihop grejerna och flytta till Jeppis för att börja studera till barnträdgårdslärare på BI.

En gång i tiden såg jag ut så här.

Efter tre ganska tråkiga och jobbiga år i Jeppis fick jag direkt efter min examen anställning som barnträdgårdslärare i Vörå kommun, och närmare bestämt i Oravais. Min dåvarande pojkvän var hemma därifrån och vi hade redan spenderat mycket tid i byn i fråga, så det blev en lätt omställning. I två års tid jobbade jag på daghemmet Tallkotten, tills det blev dags för mig att byta ställe - då hamnade jag i Kimo, på daghemmet Solbacken. Lite visste jag då att om några år skulle jag också bo i Kimo! Efter tre år i arbetslivet uppgraderade jag mig till daghemsföreståndare utöver min tjänst som barnträdgårdslärare. Studerade också samtidigt via Åbo Akademi, ledarskap inom småbarnspedagogik och förskola i 1,5 år.

2016 separerade jag efter ett 6,5 års förhållande, och flyttade i en egen lägenhet i Oravais centrum. Sådär skämtsamt brukar jag säga att det var där i trapphuset jag träffade Kimobon Sebastian, som höll på att flytta in i en lägenhet våningen ovanför. Vi blev ett par, jag åkte iväg till USA i fem veckor, och när jag kom hem flyttade jag en trappa upp. 2017 förlovade vi oss, och i mars 2018 blev vi föräldrar till världens finaste lilla tös, Eleonore. Vår lilla tvåa på 46 kvadrat började småningom kännas för liten, så i månadsskiftet september/oktober "bytte" vi bostad med svärföräldrarna.

I Grand Canyon sommaren 2016, en del av min fem veckors roadtrip genom ungefär halva USA.
Vår lilla familj <3

Och så gick det till, då jag hamnade i Kimo! Nu håller vi på och grundrenoverar de flesta delarna av detta 60-talshus, men det är en helt annan historia. Bloggat har jag gjort, mer och mindre aktivt, sen hösten 2009, så den som är nyfiken på mitt liv hittar nog säkert det mesta här i bloggarkivet till vänster. Ni får gräva på egen risk... Förutom att renovera och ta hand om lilltjejen brukar jag försöka få tid över för träning - zumba, långpromenader, cykelturer och jumppa håller jag mest på med för tillfället - och umgänge med kompisar, men annars är hus och inredning nog mitt allra största intresse. Hänger också rätt mycket (okej, onödigt mycket!) på sociala medier. På Instagram kan ni följa mig @heimimmi.

Här ute på landet, mellan åkrar och med skogen som bakgård trivs vi så bra.

Kanske det får vara allt för denna gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar