11 juni 2019

När vårt köksfönster blev till dörr

I helgen var det äntligen dags för oss att byta ut det stora fönstret i köket mot en pardörr. Svärföräldrarna, som bodde här före oss, har för några år sen byggt en stor terrass som går runt halva huset, men man har hamnat att gå ut genom dörren på baksidan av huset. Nu tyckte vi det var läge att skaffa en lite mer praktisk lösning! Dessutom skulle det se bättre ut från utsidan i och med den nybyggda taklyktan, som är precis ovanför. Till att börja med hade vi tänkt oss ett fönster och en dörr bredvid varandra (för att spara pengar, kniido som vi e...), men det blev inte till något, så vi hostade upp och köpte oss en riktig pardörr via Exellent i Oravais. Dörren kommer från Piklas. Tack till alla inblandade som var med och hjälpte till både när vi flyttade fönstret och monterade in dörren!

Så här såg det alltså ut till att börja med.
Sen blev det ett hål i väggen när fönstret lyftes upp på vinden (det ska senare bli sovrumsfönster där).
 
I det här skedet borde jag ju ha reagerat och satt upp nåt slags plast för dörröppningen i köket... Men icke. Så vi hade alltså spån och sågspånsdamm över hela huset, och 400 000 flugor som invaderade vårt hus, bara nån timme efter att vi började.
 Sebastian jobbade på flitigt...
 ... och till slut hade vi ett ännu större hål i huset! Hann dock inte bli klara på lördag, så vi täckte över med en presenning över natten.
 Efter många timmars jobbande hade vi äntligen på söndag kväll en dörr i köket!
Och vi är verkligen såååå nöjda!!! Ljust och luftigt blev det, och framförallt mycket enklare att ta sig ut på terrassen (sen när det är klart i alla fall).
 
Här ska det byggas en trappa så småningom.
 Huset sett från vår åker. Visst blev det som ett annat hus? I LOVE IT! Men sen är jag övertygad om att det blir ÄNNU bättre när vi lägger liggande panel och målar huset grått och vitt <3 Men det lär nog inte hända inom de närmaste åren i alla fall...

1 kommentar: