28 augusti 2018

Hösten och lifvet

Hej hopp i lingonskogen! Visste ni förresten att jag inte alls tycker om lingon? Kan inte komma på en endaste gång då lingon skulle vara gott. Ja, kanske om man blandar lingon och röda vinbär till "klappagröjtin" (vispgröt), men annars inte.. Denna tisdag surrar tvättmaskinen för fullt i hushållet. Det började bli dags att byta lakan, och sen konstaterade jag att det var flera år(!) sen jag tvättat täcken och kuddar. Så nu är det stortvättning på gång! Tack och lov att det finns ett torkrum nere i källaren, så vi har chans att få allting torrt tills kvällen. Tycker också det är himla fräscht med nytvättade lakan! Brukar sova som en prinsessa.

Angående sömnen så har insomnandet åtminstone blivit liiite bättre. Det som funkade var att jag går och lägger mig samtidigt som Sebastian, och försöker att inte scrolla så länge på telefonen. Visserligen kan det ju bara vara en tillfällighet, men tycker att jag haft lättare att somna den senaste veckan! Dock vaknar jag väldigt lätt fortfarande, och har svårt att somna om. I morse t.ex. låg jag vaken mellan fyra och halv sju ungefär.. Ganska irriterande!

För tillfället ligger lillbruden här bredvid mig på soffan och tar sin förmiddagstupplur. Vi har inga stora planer för dagen, en vagnpromenad och lite käk, så att vi orkar på Me & I-klädparty i kväll sen. Resten av veckan är ganska öppen också, har några smågrejer inbokade i helgen, men annars tomt i kalendern, vilket ju är ganska skönt! Men samtidigt lite tråkigt... Vissa dagar längtar jag otroligt mycket tillbaks till jobbet. Speciellt nu när höstterminen kört i gång igen har det börjat klia i fingrarna. Men då behöver jag bara tänka på hur härligt det är att vara hemma med Eleonore, så får det mig att orka lite till. Visst känns det olidligt länge att vi ska sitta här hemma och rulla tummarna i ett helt år till, men samtidigt är det ju ovärderligt att kunna vara hemma när barnen är små. Och hon är ju mer och mer "med" för varje vecka som går, så snart blir det väl nog full fräs om dagarna!

Itt vare namejr ida tå. Bara några bilder från veckan som gått:

Eleonore har nu uppgraderat sig från att mumsa i sig lappar, till att gnaga på leksakskorgen...
 
En dag hade jag flow och gjorde lite barnmat att frysa ner! Batat, potatis-broccoli och morot-potatis. Denna vecka ska jag försöka hinna göra broccoli-blomkål, äppelmos och mos av drottningbär. Synd bara att vår frys är så liten...
 På fredag var Sebastian ledig från jobbet, så vi passade på att åka på lite tumistid till Vasa. Svärmor hade hand om lillan medan vi åt supergod frukost på Astor, och gick i några butiker. Bra start på helgen!
 På lördag kväll, villaavslutning, packade vi väskorna och åkte till Kimo. Svärföräldrarna var bortbjudna så vi passade på att ockupera huset, haha.. Madde, Rico och Saga kom på mat och umgänge, och vi hade det så bra så! 
Tre fina tjejer på en bild!
 På söndag fortsatte jag med mitt (evighets)projekt: färdigställa vårt blivande matbord. Ännu krävs det väl några varv mål innan det är klart, men åtminstone slipper jag slipa det mera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar