10 augusti 2018

5 saker som irriterar mig just nu

Idag har jag verkligen stigit upp med fel fot, trots att det är fredag. Får se om det går över eller om det blir en skitdag rakt igenom.. Tänkte passa på att lista några saker som irriterar mig allra mest just nu, för att det brukar hjälpa att få det ur sig.

1. Folk som inte kan städa undan efter sig. Smulor i soffan, kläder på golvet, smutsiga tallrikar på bordet, tomma förpackningar på diskbänken... Jag har alltid varit perfektionist och kontrollfreak, och det finns få saker som får mina ådror att pulsera lika våldsamt som oreda. Usch, mår riktigt illa av att se sånt, åtminstone i mitt eget hem!

2. Folk som snoozar. Har sagt det förut, men kan inte för något i världen förstå vad det är för vits med att snooza?! Vet du att du måste stiga upp klockan sju för att hinna till jobbet, varför inte bara sova till 0700 och stiga upp? Det går över mitt förstånd att det skulle vara mer rofyllt och att man blir piggare av att vakna 6:43, 6:45, 6:48, 6:51, 6:53 och 6:57 innan man hasar sig upp ur sängen.. Dessutom tycker jag det är respektlöst mot övriga i sovrummet.

3. Folk som alltid ska ha rätt/aldrig ger sig. Om det så handlar om hur man uttalar ett ord eller vems tur det är att springa till butiken efter mjölk femton minuter innan stängning, så blir jag fruktansvärt irriterad på mänskor som alltid ska visa att de nog minsann bestämmer över situationen och inte tänker ge efter. Visserligen har jag lite släng av detta själv också, men vet nog när det är dags att kasta in handduken, så att säga..

4. Folk som snarkar. Sover lätt och stora svårigheter med att somna in, det är min sömn i ett nötskal. Gissa hur det är att sova i ett rum med någon som aldrig slutar snarka, hur man än slår till dem eller försöker sätta täcket över huvudet.. För att inte tala om när man sover flera i ett litet utrymme och den som snarkar är för långt ifrån en för att man ska kunna göra något åt saken. Fy så irriterande!

5. Folk som säger att de ska göra saker men sen bara skjuter upp dem. Själv brukar jag göra saker när de måste göras, för att det inte blir lättare att få dem gjorda för att man skjuter upp dem eller ignorerar dem.. Dock är ju inte alla funtade på samma sätt, och det kan vara rätt störande. Har du ätit klart och det är smutsigt i diskmaskinen? Plocka in direkt, man behöver faktiskt inte "vila en stund" först... Står det saker i vägen när du kommer in genom dörren? Flytta på dem i stället för att stiga över dem och sen gnälla att det är trångt. Här kommer vi också in på att jag bara tolererar oreda till en viss nivå, alltså slutar det oftast med att jag själv gör sakerna som lämnat på hälft, då jag inte orkar vänta ut person x som bara skjuter upp.

Jaja. Inser att jag precis har beskrivit min sambos sämsta ovanor, och ni kan säkert gissa vem som vinner pris för årets mest irriterande människa denna dag... Happy friday liksom!

PS. Ta det med en nypa salt.

1 kommentar:

  1. Hahaa, det där med vad du tycker om snooze får ju mej alltid att skratta för du var ju snooze-drottningen då du gick i högstadiet. Tre gånger minst gick alarmet innan du steg upp.

    SvaraRadera