4 september 2018

Favoritmånad

September är här, en av mina absoluta favoritmånader! Hittills visar ju vädret sig åtminstone från sin bästa sida, idag är det över 20 grader varmt!? Fick gå på dagens vagnpromenad i bara träningslinne... Undrar om det nånsin hänt i september förut? Nåja, vi ska väl vara glada så länge vi slipper undan regn och rusk, även om jag nog måste erkänna att det skulle locka NÅN dag också. Absolut inte alla dagar, men en dag i veckan skulle det väl inte skada att man får sitta inne och mysa? Haha.


Jag har åkt på ryggont, och får knarka värkmedicin för att ta mig igenom dagarna. Inte så roligt när man ska upp och ner och hit och dit, och lyfta en "liten" klimp dagarna i ända. 7660 gram och 68,5 centimeter mättes hon till idag på rådgivningen, så inte är det nån liten fröken vi har längre! Men hon mumsar ju gladeligen i sig gröt, fruktpuré samt grönsakspuré med maletkött eller kyckling, så inte är jag förvånad.. Sådär för övrigt så ser väl dagarna rätt likadana ut för tillfället, alltså har vardagsbloggningen fallit bort lite igen. Tänkte om jag skulle ta och fixa ihop ett "ett foto i timmen"-inlägg åt er denna vecka, så får ni se lite hur en vanlig dag i livet ser ut just nu. För det ändrar ju hela tiden!

Den här veckan har vi en del planer faktiskt. Jag ska på massage i kväll, och på lördag är det brunch på Astor med Tjängan som gäller. Ser verkligen framemot det, frukostälskare som jag är! Och nej, det gör inget att jag och sambon var dit för två veckor sen också, hehe.. På torsdag ska vi till banken och på fredag blir det playdate med Caroline och Savannah. Söndag är det förstås babysim som gäller på kvällen, men annars inte mycket. Försöker fylla dagarna med någon typ av program så vi får tiden att gå. Men sen är jag nog ganska duktig på att undvika sånt jag borde göra också, har jag märkt... Fönstren är fortfarande otvättade, garderoben lika hemsk som förra veckan, och badrumsväggarna skulle behöva få sig lite med skurborsten. Nåja, jag hinner väl! Nån gång, när lillbossen behagar sova mer än en timme...

Jaja. Ifall någon undrar vad vi haft för oss den senaste veckan, ska ni givetvis få se det i bild:

 Nästan varje dag tar vi en selfie, för att Eleonore älskar att se sig själv i telefonen!
 Hittade den perfekta matstolen åt lillan på FB-loppis. Plötsligt blev hon så stor...
 ... som får sitta bredvid mig och äta frukostgröt på morgonen!
 Jag har kokat äppelmos...
... 12 burkar åt oss och 4 burkar åt lillan. Men ännu ska jag göra en sats till, tänkte jag.
Therese och pojkarna har kommit hem!!! Vi besökte fisketävlingen Gäddkastet vid hamnen på lördag förmiddag.
 På lördag eftermiddag knåpade jag också ihop en smörgåstårta...
... för på kvällen ordnade vi babyshower åt Madde hemma hos Maria!
 Lillon hade gjort en sån fin (och god!) tårta.
 Och Maddes kusin Cecilia hade gjort en finurlig blöjtårta.
På söndag hade vi 75-årskalas åt min mommo. Själv tog jag inga bilder, men här har något fångat min kusin Heidi som lär Elle göra push-ups!
 Mamma kom hem från USA och hade med sig en påse märkeskläder åt Eleonore. Vi tackar!
 På en promenad förra veckan "hittade" jag lite lavendel. Doftar så härligt på balkongen nu!
På tal om att "hitta"... Våra grannar har världens godaste äpplen. Jag pallar ett varje dag, och de är såååå goda! Borde jag meddela grannfrun att jag tjuvar av dem, så jag slipper ha dåligt samvete..?

1 kommentar:

  1. Lila blommorna som du har där nere på bild är honungsfacelia och int lavendel 😉 En riktigt prima pollineringsväxt och även en gröngödslingsväxt som ska ner i jorden på hösten.

    SvaraRadera