30 november 2017

Sista november

Gomorron på er! För tillfället sitter jag vid HVC och fördriver tid, är nämligen på sockerbelastning idag. Har inte ätit något sedan igår kväll klockan åtta, så ni kan ju gissa vem som börjar bli hungrig! Kom hit till åtta i morse och tog ett blodprov med blodsockeravmätning. Fick dricka en "trevlig" glukosdryck och nu ska jag vänta till klockan nio innan en första avläsning på blodsockret görs, och sen ännu en andra klockan tio. Efter det är jag fri att återgå till mitt vanliga liv! Vi har julmiddag på jobbet idag, så hoppeligen ska jag inte behöva gå hungrig så länge i alla fall..


Sådär för övrigt har jag en väldigt intensiv vecka bakom mig, och därför har det också ekat ganska tomt här i bloggen. Tycker det har suttit i ett nu med skola och skolningar och kvällshappenings. Det hela började med våra sista utbildningsdagar på ledarskapskursen på torsdag-fredag förra veckan. Faros-middag med kollegorna på torsdag har ni ju redan fått höra om, men sen hade vi också kommunens julfest på Norrvalla på fredag kväll. På dagen på lördag var sambon och jag och donade lite med spjälsängen i Kimo (snart färdig!), och sen bilade jag iväg till Nykarleby för NNSB's Hjulfest på kvällen. Innan jag åkte hem for jag också en kort sväng via Maria och Mikaels i Pensala för att säga hej/spana in huset på deras inflyttningsfest. En lång kväll med andra ord..

 Norrvallas festsal var så vackert pyntad inför julfesten, som var riktigt lyckad med bland annat program av Oa Lönnbäck, dans och väldigt god julmat.
 Jag lackade höstörarna på vår blivande spjälsäng. Sambon håller på och målar bottnen nu, så är den äntligen färdig! Men tyvärr lyfter vi nog inte in den förrän efter jul..
 Prydlig julgran på Juthbacka Herrgård, där NNSB's julfest hölls i år.
Tyvärr är detta ända bilden jag tog under kvällen, men vi hade det riktigt trevligt och fick god mat!

På söndag plockade jag upp Louise vid 10-tiden, och åkte till Vörå för att spana in utbudet på Norrvallas julmarknad. Vi passade på att köpa julgröt till lunch, för att sen orka bila vidare till Vasa. En riktig loppisdag stod på agendan, och trots att vi endast besökte Combo, Fyndis och Minimani, så tog det ända till klockan 18 innan vi var hemma igen. Så brukar det gå med Louise, haha! En hel del fynd gjorde jag, som jag tydligen inte har kommit ihåg att fotografera.. Men hur låter det t.ex. med två nya outfits for this mama för endast 12€? Inte illa, alltså! Som avslutning på helgen hade sambon och jag ostbricka.

 Alltid lika gott med tomtegröt!
Längesen vi haft ostbricka, men det var precis så gott som jag hade tänkt mig..

Om ni trodde att det var slut på springandet och dags för lite lugn efter den helgen så har ni feeeel! Måndagen började med att -igen en gång- åka till Norrvalla i Vörå. Denna gång för en skolningsdag tillsammans med ungefär hälften av mina kollegor inom barnomsorgen i kommunen. En riktigt inspirerande och givande dag, då vi fick jobba med den nya Planen för småbarnspedagogik, som vi tagit i bruk nu under hösten. På kvällen hade vi också sista delen av föräldraförberedelsekursen på HVC. I tisdags var det en lite lugnare jobbdag, vilket  behövdes efter flera dagar frånvaro för min del.. På kvällen hade vi personalmöte och julpyntande, så min jobbdag varade mellan 6:15 och 15, hann vara hemma och powernappa en stund, och så hade vi möte från 17. Hemma var jag klockan tio... Gissa vem som var övertrött och inte fick tag i nån sömn förrän vid halv tvåtiden!? Igår var jag sen ännu på kransbindning/julplanteringskurs till Amalia i Nykarleby.

Har också börjat julpynta hemma. Belysningen är uppe, och jultextilierna är framgrävda.

Och nu har jag inte planerat in så mycket annat för resten av veckan! Förutom julmarknad i Stjärnhallen på lördag, och pepparkaksbakning på söndag.. Ja, ni hör ju. Den här qvinnån kommer troligen njuta som en tok sen efter nyåret då mammaledigheten börjar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar