19 november 2017

Havrebaguetter

Häromdagen hade jag tråkigt och kände för att göra något kreativt. För mig är det inte att sätta mig ner och färglägga mandalas eller scrapbooka, utan oftast att dona på med något i köket. Hittade en halv jäst och passade på och grävde fram ett enkelt brödrecept jag inte gjort på länge. Om jag inte missminner mig har jag i tiderna hittat detta via Kugges blogg! Detta bröd är väldigt enkelt att göra, men tar en stund om man räknar med jäsningstiden. Dock sköter det sig väldigt bra själv, så du kan med gott samvete göra något annat under tiden.


Du behöver (för 4 små baguetter):
- 25 g jäst
- 6 dl ljummet vatten
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 2½ dl havregryn
- ca 10 dl mjöl

> Smula ner jästen i en bunke och blanda med vattnet
> Rör ner övriga ingredienser och blanda till en slät deg, OBS! Degen ska inte knådas!
> Låt jäsa under bakduk i 1-2 timmar
> Mjöla t.ex. på ett bakplåtspapper och stjälp upp degen där, dela i fyra delar
> Fös ihop till baguetter, vrid dem till spiraler 
> Gräddas genast i 250 grader ca 15 minuter, sänk sedan till 150 grader och grädda ytterligare10-15 minuter

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar