8 oktober 2017

Den envisaste förkylningen i mannaminne

Här ligger jag på soffan, precis lika däckad som den här tiden förra söndagen. Om inte ännu mer... Fattar verkligen inte hur jag kan var så här sjuk. I onsdags tyckte jag ju att jag mådde riktigt bra på morgonen, och bytte ut alla handdukar, tandborstar osv. med förkylningsbobbor. Inga problem, en helt vanlig fyra dagars förkylning, tänkte jag. Sen slog det till och blev bara värre och värre. Fick vara hemma från jobbet i fredags, och just nu känns det nog inte som jag är redo att åka tillbaks på jobb imorgon heller. Vet inte om det är graviditeten som ställer till det, men så här länge har jag nog aldrig varit förkyld tidigare!

Dessutom är det extra problematiskt för mig som har stora svårigheter med att snyta mig. Det GÅR helt enkelt inte att snyta sig som en vanlig person! Måste ha varmt rinnande vatten för att ens få det att lossna lite i näsan. Så jag brukar givetvis använda nässpray som hjälpmedel. Tyvärr har jag nu använt det sju dagar i streck, vilket är maxtiden som rekommenderas om man inte vill bli "beroende" och sprayet tappar sin funktion. Så då får jag bara snällt ligga här och halvt inte få luft. Försöker skölja med näskanna, men det funkar ungefär en av fem gånger. Itt ere leett! Önskar så innerligt att jag skulle ha lättare att få feber, så det skulle "bränna ut" förkylningen ur kroppen. Orkar inte ha det så här alltså!

Har ju ändå hunnit med en del i helgen, både förlovningsfotografering och dubbelt 30-årskalas. Resten har jag nog bara försökt vila, och ska fortsätta med det. I kväll ska vi göra nuggets hemma hos svärisarna, och det vill jag absolut inte missa! Mumssss. Men får nog bara snällt ligga här och vila en stund till då, om jag ska orka vara social och än mindre känna nån smak av maten vi gör. Till råga på allt har jag sjukt i ryggen för första gången under mina 20 veckor som gravid idag. Så nu är det läge för er att cross your fingers att det bara är en engångsföreteelse, och inget som tänker sitta i resten av graviditeten...

Hälsar gnälltanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar