5 oktober 2017

Ayia Napa dag 5

Fredag, och femte dagen på vår Ayia Napa-semesterresa. Som vanligt började vi med frukost och morgonbestyr, och packade sen väskorna för en stranddag. Gick in via butiken och köpte oss en snorkel, ifall det skulle finnas nåt fint att titta på under vattenytan. Hoppade i en taxi som tog oss till Macronissos beach, en bit utanför centrum av Ayia Napa. Hade läst många goda recensioner om stället, och behövde nog inte bli besviken. Vi gick lite till höger om den "vanliga" stranden, och hittade en liten undangömd pärla med cirka 40 solstolar. Där var det fin vit sand och otroligt klart vatten! Inte mycket stenar heller. Snorkla det fick vi göra, om än vi inte vågade simma iväg så långt att vi såg något annat än några småfiskar..

Efter att ha legat oss stekt oss och njutit av vattnet några timmar började det kurra i min mage. Det brukar vara ett dåligt tecken.. Packade ihop grejerna, men innan vi avlägsnade oss från stranden gick vi ut på klipporna till havet, och sen ännu till en antik kyrkogård som fanns riktigt bredvid. Intressant! Om än det var väl varmt att turista omkring på torra stenområden. Vi hittade tyvärr inget bra litet matställe, och orkade inte söka längs strandpromenaden mot Nissi beach heller, så vi köpte oss lite glass och tog sen taxi tillbaks till hotellet. Efter ett snabbt ombyte satte vi oss nere vid poolrestaurangen och beställde lite smått att tugga på. Sen låg vi och slappade och simmade nån timme innan vi gav upp för dagen.

Sedvanligt blev det dusch och kortspel innan vi sökte oss ut för middag. Denna gång gick vi till Tony's Tavern, ett ställe vi blivit rekommenderade att besöka, och som fått fina recensioner. Stället låg riktigt centralt, men var ändå lite undangömt, och väldigt mysigt. Redan det faktum att de inte hade någon inkastare, men kön till restaurangen var lång säger ju en hel del om omdömet. Tyvärr så var vi ju och beställde lite "fel" mat, så smakupplevelsen blev väl kanske inte den bästa. Men absolut var det ett mysigt ställe. Lite kortspel sen innan läggdags, var verkligen övermätta denna afton...

Macronissos beach.
 Denna lilla strandremsa bänkade vi oss på för dagen.
 Underbart blått vatten!
 Rekommenderar varmt denna mysiga lilla strandbit!
Kolla vilka saltavlagringar det låg här!
 Antik kyrkogård invid stranden.
 Vågade verkligen inte krypa ner och kika in...
 Kvällens outfit visade min växande mage rätt tydligt, tyckte jag, och jag antar att det var några övriga hotellgäster som räknade ut att jag inte bara gillar chips och glass... hehe.
 En traditionell cypriotisk "meze" blev det till middag. Väldigt spännande med många smårätter! De kom hela tiden in med flera skålar; grönsaker, kött osv. Till slut började vi önska att de inte skulle bära ut så mycket mer, då smakerna inte riktigt föll oss i smaken (om man kan säga så!?).
Mysigt ställe, i varje fall!

1 kommentar:

  1. Oj vilka flashbacks ja fick no! Tony's tavern bleiv vår favorit tå vi va ti Ayia Napa på ABI-reiso 2011 :D

    SvaraRadera