1 oktober 2017

Ayia Napa dag 3

Onsdag, och den tredje resedagen för oss. Våra "vanliga" morgonrutiner med frukost, fix och lite planerande av dagen gick av stapeln innan vi tog vårt pick och pack och traskade iväg - denna gång till närliggande stranden Grecian Bay. Där var det redan fullpackat trots att klockan bara var strax efter 11 på morgonen. Skönt var det att ligga där på solstolen och emellanåt ta sig ett dopp i det sköna vattnet. Ganska stenigt var det i början av stranden, men det hade de löst fint genom att rada ut en gång av säckar på bottnen. Mycket bättre än att göra fötterna alldeles ömma av att gå på stenar! Det blåste knappt alls, så det blev snabbt ganska hett att ligga där och steka i solen, trots att vi nog hade upp parasollet tidvis.

Vid 13:30-tiden gav vi oss, och gick till en av strandrestaurangerna för att beställa något ätbart. En club sandwich skulle vi dela på, men det tog 45 minuter.. Så hann bli både hungrig och irriterad under tiden. När vi äntligen fått vår mat och ätit upp en bråkdel av den (fattar inte grejen med brutalt stora portioner!?), så traskade vi tillbaks till hotellet. Låg vid poolen en stund innan vi kände oss lagom stekta för dagen.

Duschade, spelade kort och tog det lugnt bara, innan vi sökte oss ut. Det hade börjat blåsa riktigt hårt, men vi trotsade vädergudarna och gick ner till en restaurang nära hamnen, som vi tittat ut dagen innan. Marco's Fish Tavern hette stället, som låg riktigt invid havet. Tyvärr fick vi nog se oss besegrade av vädret, och åt middagen inomhus. Gick nog bra det också! Vi beställde in en fisktallrik för två, och där fanns det lite ett och annat att tugga i sig. Kände oss ännu lite sugna efteråt, så på vägen till hotellet köpte vi en banan split vid närliggande glassbar. Spelade ännu lite kort innan vi gick och lade oss för dagen.

Ah!
 Resans tråkigaste var ju mina dryckesval.. i 90% av fallen drack jag iste. Men här blev det faktiskt en alkoholfri drink!
 Club sandwich for 2!? Skulle snarare säga 4...
 Middagstallriken, med bland annat räkor, musslor och bläckfisk. Spännande! Husets rödvin hörde tydligen också till, så Basti fick snällt sörpla i sig min del också..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar