10 oktober 2017

Cafeteriakaka med Dajm

Denna goda långpannekaka gjorde jag i förra veckan, efter att min kollega Åsa bjudit på härligheten på vårt personalmöte på jobbet. Väldigt enkel att göra, om än jag troligen hade min lite för kort stund i ugnen, då den blev lite väl lös i mitten och därför svår att skära. Men smaken var det absolut inget fel på, och efter att den fått vara i frysen tyckte jag konsistensen blev bättre. Testa, för allt i världen!

Googlad bild, fick inte fotograferat mina egna innan de var slut...

Botten:
- 7½ dl vetemjöl
- 3 dl socker
- 3 msk vaniljsocker
- 2½ tsk bakpulver
- 375 g kallt smör

> Arbeta samman alla ingredienser till en smuldeg
> Tryck ut hälften av degen i en liten långpanna (ca 25x35 cm) med bakplåtspapper i

Fyllning:
- 3 ägg
- 1½ dl kvarg
- 3½ dl creme fraiche
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g Dajm i bitar

> Blanda ihop alla ingredienser utom Dajm
> Häll fyllningen över bottnen, fördela Dajmbitarna jämnt över
> Smula på resten av degen
> Grädda kakan i 200 grader, ca 30 minuter
> Låt svalna och skär sen i rutor, garnera eventuellt med Dajm och florsocker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar