Googlad bild, fick inte fotograferat mina egna innan de var slut...
Botten:
- 7½ dl vetemjöl
- 3 dl socker
- 3 msk vaniljsocker
- 2½ tsk bakpulver
- 375 g kallt smör
> Arbeta samman alla ingredienser till en smuldeg
> Tryck ut hälften av degen i en liten långpanna (ca 25x35 cm) med bakplåtspapper i
Fyllning:
- 3 ägg
- 1½ dl kvarg
- 3½ dl creme fraiche
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g Dajm i bitar
> Blanda ihop alla ingredienser utom Dajm
> Häll fyllningen över bottnen, fördela Dajmbitarna jämnt över
> Smula på resten av degen
> Grädda kakan i 200 grader, ca 30 minuter
> Låt svalna och skär sen i rutor, garnera eventuellt med Dajm och florsocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar