8 augusti 2016

Moving in

Okej så ni kanske har förstått att jag i slutet av den här månaden ska bli sambo igen. Flyttar en trappa upp och slår ihop hushållet med Sebastian. Hus- och hemintresserad som jag är kan jag väl säga att jag inte var speciellt imponerad av lägenheten i fråga när jag först steg in i den.. Tio kvadratmeter större än min, men kändes så mycket mörkare och trängre. Trots att min lilla etta bara mäter 36 kvadrat tycker jag att den är väldigt ljus och välplanerad, den känns betydligt rymligare än den borde. Därför har jag också trivts väldigt bra, och det är med lite tungt hjärta jag börjar packa grejerna, än en gång... Nå, fördelarna är förstås många med större lägenhet, t.ex. har vi ju en balkong lika stor som halva min nuvarande lägenhet, ett skilt sovrum, en bastu, och det bästa - en walk in closet! Men ja, sidospår..

Vart jag egentligen ville komma var att jag var väldigt missnöjd med tapetvalen i lägenheten. Fondväggen i både sovrum och vardagsrum kanske inte var till lägenhetens fördel, så att säga. Tack och lov så var min blivande sambo inte alltför svår att övertala, och när jag kom hem från resan började vi på med tapetspaning och planering. Det blev nya fondtapeter till sovrum och vardagsrum, och så målade vi vardagsrummets/kökets ljusblå väggar vita i stället. Och vet ni, det blev som en helt ny lägenhet! Visst var det lite kämpigt med allt fixande, men såååå värt det i slutändan!

Sovrummet före.
 
Vardagsrummet före.
Köket.
 
På gång i sovrummet!
Tapeten är Ferm Living's Harlequin Mint. Köpt från Aveo!
Otroligt vad stor skillnad lite vit färg kan göra för en lägenhet!
Så nöjd!
På gång i vardagsrummet. Tapeten hittade vi på Kulla's här i Årvas. Vi tapetserade dock den på liggande!
Skillnaden mellan den nymålade vita väggen bredvid...
... och den gamla ljusblå.
He ljusnar!
 Sista målvarvet.
Feedit! Nu tror jag nog det ska gå att bo här.
PS nån som vill köpa vitrinskåpet till vänster? 35€!

5 kommentarer:

 1. Vad heter tapeten som är på liggande? Den som liknar panel. Har inte vägarna förbi Kullas så tänkte om jag skulle spana in den någon annanstans. Söker nämligen en liknande. Var det annars besvärligt att tapetsera på liggande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. om jag minns rätt så heter den Hav & Land :) tyckte det var mycket lättare än jag föreställt mig att tapetsera på liggande, tapeten var dessutom tjock och av bra kvalitet så det var enkelt att sätta upp, flytta på och få skarvarna rätt!

   Radera
 2. Har ni ännu kvar vitrinskåpet? Vilka mått är det på skåpet ? :)

  SvaraRadera