16 november 2015

Träningsveckan

En sak jag kom att tänka på idag under kvällens zumbapass var att min träningsvecka innehåller allt för få timmar. Mitt liv i ett nötskal alltså... Nämen, om jag ska förklara mig lite, så skulle jag vilja hinna med fler träningspass i veckan, och framförallt lite mer varierande träning. Just nu ser min träningsvecka ganska långt ut som följande: Måndag och tisdag zumba, onsdag/torsdag/fredag gym och kanske promenad. Lördag är för det mesta helgad vilodag, eller så blir det på sin höjd en promenad, och så avslutar jag alltid (nå, försöker åtminstone) veckans träning med gym på söndagar. Hur jag lägger upp min gymträning beror lite på vilka arbetsskiften jag har och vad jag har för program på kvällarna. T.ex. brukar jag ofta ha torsdagskvällar lediga, men då har de MI-kurs på gymmet, så då får jag hitta på nåt annat om jag inte har tid att köra före klockan sju.. Nu har jag också infört ett morgonpass på gymmet de veckor jag börjar klockan nio, för att få intryckt ett extra pass.

Skulle jag själv få välja (nå det får jag väl, men tiden finns bara inte) skulle jag hålla måndagszumban, men sen skulle tisdag, torsdag och söndag vara gymdagar. På det viset skulle jag kunna köra helkroppspass istället för att alltid ha splittade pass som jag kör nu. I och för sig är de splittade passen kanske effektivare i det långa loppet, men borde egentligen ha tid att gå 3-5 dagar i veckan och inte 1-3... Nå, sen kommer vi till bekymret att jag skulle vilja sätta in FLER träningsformer. Härrigud, tänker ni väl, och det måste jag erkänna att jag också gör. 

Träningsformer jag gärna skulle prova på eller göra till en bestående del i mitt träningsschema är stretch, foamrolling, saunajooga, spinning (ni minns väl min första gång?), core, bodycombat och nån typ av konditions/muskelträning, kanske bodypump eller nåt liknande. Har aldrig varit på ett enda av ovannämnda pass, ja förutom prova-på-spinning då. Det min kropp allra desperatast suktar efter är stretchning. Skulle VERKLIGEN behöva sätta in en strech-dag i mitt schema. Men jag ooorkar bara inte. Just och just så jag stretchar 10 minuter efter ett träningspass. Och det känns verkligen i kroppen... Sen är jag väldigt nyfiken på saunajooga och foamrolling, skulle säkert också vara avslappnande och skönt! Vad gäller resten så bor jag på lite fel ställe för att hålla på med massa olika träningsformer varje vecka. 

Jaja, vad ska man säga. Jag kunde ju ha kommit på det här när jag bodde i Jeppis!

4 kommentarer:

 1. Flytt tillbaka ti Nyykaabi, jär finns e hur myki bra pass som helst :)

  SvaraRadera
 2. Köp en foamroller - di e så effektiv! Går hu bra som helst att använd youtube som guide.

  SvaraRadera
  Svar
  1. sku kanski va en bra idé! kan ju önsk åv julgubbin ;)

   Radera