3 november 2015

Det stora avslöjandet

Så jag antar att det åtminstone är några av er som är lite nyfikna på den här bomben jag droppade i fredags. Första steget mot vår USA-resa.. Det känns helt overkligt att vi äntligen kan säga att vi KOMMER ATT ÅKA! Tidigare har det ju bara varit drömmar och fantasier, men nu har vi ju verkligen bokat en del av resan, och till och med betalt en liten summa. Alltså backar man inte ur i första taget (för min del inte i andra eller tredje taget heller, hehe).

Nå, eftersom vi fortfarande inte har bokat flyg, hyrbil eller hotell, så är följande information bara riktgivande. Men åtminstone är tanken att det är såhär det ska gå till: Vi flyger iväg från Helsingfors lördagen den 18.6. Spenderar de följande två dagarna i New York, därifrån vår "trek" sen startar tisdagen den 21. juni. Företaget vi kommer att åka med från New York till Los Angeles heter alltså TrekAmerica, och trekken vi valt heter Northern BLT. Vill ni läsa mer om företaget osv. kan ni göra det häär. Men i korta drag innebär det att vi hoppar i en minibuss tillsammans med cirka 12 andra personer och tar oss från NY till LA den norra rutten. Tre veckor kommer detta att ta, och i priset ingår en chaufför/guide, transport, boende och inträde till vissa nationalparker. BLT står för budget lodging, alltså kommer vi att bo på hostels, motell och campingar. Programmet är ganska spikat, men vi kommer också att ha några "fria" dagar då vi kan välja själva hur vi vill spendera dagen.

Våra tre veckor med TrekAmerica i ett nötskal.

När vi kommer till Los Angeles har det hoppeligen blivit den 11.7. Tyckte att det var alltför tidigt att åka hem då redan, så biljetterna hem kommer troligen att gå från New York den 23. juli. Vilket alltså innebär fem veckor på andra sidan potten, 5 veckor living the dream! I LA har vi tänkt stanna 2-3 dagar. Sen är det hyrbil som gäller i tio dagar framöver. Kalle tycker vi ska cruisa runt i öknen i en cabriolet, äkta american-style. Själv är jag lite skeptisk, i och med att dagstemperaturerna kommer att vara långt över 40-strecket... Men det där är väl ett senare bekymmer.

I och med att vår trek inte alls omfattar områdena kring Grand Canyon så bestämde vi oss för att göra det på egen hand. De punkter som vi prickat in som vi gärna besöker under tiden är Death Valley nationalpark, Las Vegas, Hoover dam, Grand Canyon nationalpark, Monument Valley, Zion nationalpark samt Bryce Canyon nationalpark. Vi har faktiskt tänkt vara helt badass och inte alls förhandsboka några hotell för roadtripen, utan bara se hur långt vi orkar och vill köra per dag. Definitiva måsten att se under de tio dagarna vi kör omkring är åtminstone Las Vegas och Grand Canyon. Allt annat är väl egentligen bara "bonus" (läs: mina drömmar som jag försöker påtvinga Kalle).

Vår ungefärliga tio dagars roadtrip-plan.

Såå.. Vad tror ni om det här? Frågor på det?

4 kommentarer:

 1. Ååååh, har aldrig själv haft USA-drömmen, men jag förstar att e känns otroligt! Men till Minnesota vill jag nog en dag, så lite (positiv) avundsjuka finns nog :) Kul att ni kommer er iväg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, intressant, vaför just Minnesota? Jo he e ju en dröm ja haft i mååånga år, så känns otroligt bra att vi faktiskt ska förverkliga :)

   Radera
 2. He blir nu bra, ja e riktigt avundsjuk ;) För oss gick e alltid bra att hitt na sovplats förutom mellan San Francisco och L.A (Highway 1) tär fanns int e så myki hotell/motell eller så va di fullboka men allt löiser se :)
  Veit int om ni had mena fara ti grand canyon skywalk na?? http://grandcanyon.com/planning/west-planning/grand-canyon-skywalk-at-grand-canyon-west/
  He rekommenderas men int na roligt om man e höjdrädd ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sir otroligt myki framemot e! Vi sku måst koma ti edart jär snart å skåda na bilder å kanske fråg na idéer, i och med att vi säkert kombär fara ti en deil ställ tid ni va :) E ju himla höjdrädd ja, men nog sku e väl nästan vara ett måste att fara ti Grand Canyon Skywalk.. Funderar å om man sku fara å flyg över GC, men tror ja int sku våg he ;)

   Radera