24 november 2015

It's that time of year

Jag slutar aldrig förundras över hur fort tiden går. Det känns faktiskt som om min sommarsemester nyss var slut, och jag började på nya jobbet. På något underligt vis har nu snart hela hösten passerat, i vad som känns som ultrarapid, och jullovet hägrar i horisonten. Innan dess ska vi förstås hinna julpyssla, julpynta, julfesta, julluncha och julkaffa... Men det är ju bara trevliga saker, så jag gissar att december kommer vara förbi innan jag hinner säga "va ere fö daa idaa?" fem gånger.

Nå vad jag egentligen är ute efter med uttrycket tiden svischar förbi, så är att jag inte alls hunnit med i julsvängarna i år. Förra året var jag ivrig och förberedde så duktig inför julen. Hade i princip handlat alla julklappar när vi var till Tuuri och shoppade första helgen i december. Julpyntet åkte fram till lillajul, men då hade stjärnorna och ljusstakarna redan prytt fönstret en knapp vecka. Jag hade gjort anteckningar i mitt julhäfte, planerat julkorten och till och med påbörjat årssammanfattningen här på bloggen. Helt otroligt!

Hur det går för mig i år då? Ja inte sådär värst bra alltså. Jag har handlat EN julklapp, möjligtvis två om det riktigt vill sig. Jag har inte ens skänkt julkorten en tanke, och jag får panik bara jag tänker på årssammanfattning, julbakning och val av julgran. Har hittills varit så himla otaggad inför julen, fast jag annars är ivrig som ett litet barn. Kanske var det höstvädret som gjorde det, för de senaste dagarna har min juliver åtminstone gått upp med fem procent. Synd bara att all den härliga vackra snön regnar bort just nu... Nå, ikväll tog jag mig i kragen och började rensa här. Det är tänkt att vi ska "julstäda" (läs: helt vanlig städning förutom att vi byter ut prydnadssakerna här hemma) i helgen, så nu har jag tagit bort alla opassande färger. Har också dragit fram den stora jullådan och alla stjärnor osv. Om jag hinner imorgon ska jag börja hänga upp i fönstren. Behövs verkligen i detta dystra mörker som nu tydligen ska återvända till vårt avlånga land.

Fan vad taskiga bilder man får när det inte finns dagsljus, alltså! Men nu har jag i varje fall dokumenterat och memorerat min lådvägg. Och så har jag rensat bort alla pastelliga färger och gjort rum för julpyntet.. 

Hur är det med er då? Har ni börjat julpynta redan eller väntar ni till veckan före julafton?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar