5 november 2015

Koli part 1

Okej, så det börjar väl minsann vara läge för mig att skriva om förra helgens Koli-weekend, som jag och sambon gjorde i och med vår 6-årsdag. Jag har velat fram och tillbaka och funderat hur jag ska dela upp inläggen, ska jag köra dagvis, aktivitetsvis, något-annat-vis? Till slut fick jag rent ut sagt i närvrin på mig själv, så jag gjorde Koli part 1 och 2, och så får ni leva med en helmassa bilder och text däremellan. Okej? Då kör vi!

Vi startade iväg hemifrån vid 14-tiden på fredag. Dock kom vi oss inte iväg riktigt direkt.. Oljelampan började nämligen lysa på Kalles bil när vi just kört ut från Årvas. Hamnade att åka till verkstan för att fylla på, men när vi väl kom dit insåg sambon att oljekaggen låg i bakluckan.. Smart där, och typ femton minuter gick till hask! Nå, vi kom oss iväg, styrde kosan mot Kokkola, och därifrån vidare mot Vuokatti. Sen var vi båda på okänt territorium efter det. Men gps:en tog oss tryggt ända fram till Koli, där vi parkerade vid åttatiden. 500 kilometer gick relativt smidigt med poddar i radion, bra musik och lite lösgodis som färdkost. Tog vårt pick och pack och åkte hiss(!) upp till hotellet, Break Sokos Hotel Koli. Checkade in, och sen blev det väl i princip bara chill resten av kvällen.

På lördag började vi med hotellfrukost *smiley med hjärtögon*, och resten ska ni få höra om i "part 2". Men lite bilder från hotellet och området tänkte jag bjuda på i detta inlägg i alla fall. Enjoy! 

Matpausade på en turkpizzeria i Kärsämäki.
Vårt hotellrum kanske inte ser så lyxigt ut, men på en vacker dag skulle utsikten ha varit magnifik...
... kolla bara! Lite av sjön Pielinen kan man skymta genom dimman bakom trädtopparna. 
Från vårt fönster.
Caféet/pizzerian/baren Kahpitsa.
Restaurangen Grill it. 
Där hade de också fin utsikt. Så himla synd att det var dimmigt hela vår vistelse.
Nere i källaren fanns den egentliga orsaken till vårt besök - Koli Relax Spa. 
Invid spat fanns också ett slags "mysbibliotek"...
... som kvällstid också fungerade som bar.
I receptionen.
Modernt och snyggt hotellområde. Visste ni att hotellet ligger uppe på ett fjäll, invid den högsta punkten i hela Koli?
Som vi hade väntat på hotellfrukost alltså! Var riktigt nöjd med utbudet av frukostalternativ - karelska piroger med äggsmör, minicroissanter med färskost, ytterst knaperstekt bacon, apelsinjuice, mangosmoothie samt naturell yoghurt med bär och müsli blev det för mig.
OCH SÅ HADE DE EN FAKIN CHOKLADFONTÄN!!!

Sådär överlag levde hotellet väldigt bra upp till både förväntningarna och bilderna på hemsidan. Det kändes nytt och fräscht, och framförallt var det lite avlägsna läget pricken över i. Precis vad vi behövde för att helt koppla av från vardagen! Lite besviken var jag över det dimmiga vädret, gissar nämligen att det hade varit riktigt vackert med utsikten över sjön från den höga höjden.. Rummet var helt ok, fast jag nog hade blivit överlycklig om vi haft ett badkar också. Sängarna var bekväma, vyerna vackra och rummet var rymligt. Lite i dyrare kanten kanske för en natt (vi betalade lite under 250 euro för två nätter), men tycker nog absolut att hela resan var värt det.

Stay tuned för fortsättningen!

2 kommentarer:

  1. Härligt! Nästan så man måst far å test ede ställi naingang:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. he ska ni gör om ni bara har chansen, va nog värt både pengan å tidin att fara :)

      Radera