16 september 2014

Knäckig äppelpaj

Nu ska jag dela med mig av ett recept ni bara inte får missa! Om ni gillade min blåbärs-marängpaj kommer ni att ÄLSKA denhär! Receptet fick jag så sent som idag av svärmor, som alltid brukar göra denhär då vi är sugna på nåt höstgott. Vill du bli av med höstens äppelskörd, men är trött på komplicerade recept? Då är dethär pajen för dig! Vilken idiot som helst klarar av att göra den, det tar bara några minuter att röra ihop och sen en halvtimme i ugnen. Smakar allra bäst nygräddad med vaniljglass till. Jag lovar, du kommer INTE att ångra dig (eller jo, ifall du försöker banta kanske).


Du behöver: (för en pajform)
- 5-6 äpplen med eller utan skal
- 150 g smör
- 2 dl havregryn
- 2 dl mjöl
- 2 dl socker
- ½ dl vispgrädde
- ½ dl sirap
- ½ tsk bakpulver

> Skiva äpplena (jag använde av dem jag frös in igår, och det blev suuuupersaftigt och gott!) och sätt dem i en pajform
> Om du vill kan du strö över lite kanel
> Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser
> Bred smeten över äpplena
> Grädda i 175 grader, ca 25 minuter, pajen ska vara gyllene och ytan knäckig!

6 kommentarer:

  1. Hahah, men Mimmi dähär e jo min favoritäppelpaj! :D Ja använder nästan EXAKT samma recept på knäckig äppelpaj ja å, å baka an seinast för en viko sedan. Kan alltså intyg att an e världsbra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha nämen! vi har no lika smak tå e kombär ti bakverk tå :D håksa bara på denhär järomdan, svärmor bruk allti laga an men ja ha aldri fråga ett recepti.. så ida gedd ja efter tå ja no ein gang va sjuk å allt!

      Radera
  2. detta recept är också det som jag använder mig av, fungerar super med rabarber också ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. oj, tack för tipset! måst ja absolut prova, har en hel del rabarber nerfruset också :)

      Radera
  3. Ja använder också alltid detta recept till äppelpajer, har man inte grädde hemma går det också med mjölk - blir också riktigt gott (inte lika knäckigt dock) /Johanna

    SvaraRadera