25 september 2014

Alanya 2014 - dag 6

Den sjätte semesterdagen började med ösregn. Nere vid frukostbuffeten var det full kaos - vem skulle få sitta vid borden där det inte regnade, och vem blev tvungen att sitta där det fanns risk för att "taket" gav efter och släppte ner ett mindre vattenfall? Nå, frukost fick vi i varje fall, och vi blev inte våtare än nån annan. Tack och lov så klarnade vädret upp rätt fort, så vi fick bara ställa oss i ordning och gå ner till poolen när vi var redo. Låg och slappade hela dagen. Läste, lyssnade på musik, åt lite glass, simmade mycket... En riktigt skön dag! Detta var ju också sista dagen som vi kunde ligga och slappa så vi tog ut det sista av den.

När vi gick upp på lunchpaus hade städerskan fixat så fint åt oss!
Ungefär 17:30 kom vi upp från poolen. Spelade lite kort och satt och käkade chips. Lycka till liksom att lägga dethär bakom sig, tänkte jag...
Den sorgliga semesterformen! Men brännan är i alla fall på plats!
Redo för kvällen!
Lite bruna ben kanske?
Vi traskade iväg vid 19:30-tiden. Gick ner mot huvudgatan och hittade ganska fort ett ställe, Address, där vi stannade för kvällens middag.
Lavash, tröttnar aldrig! Så glad att vi fick det så många gånger under resan.
För en gångs skull tog Kalle och jag samma mat: Oshmanish kebab. SÅ. JÄVLA. GOTT.
Kalle experimenterar: Med blixt (man måst jo si läppstifti!)
Utan blixt "jär vart do finari men man sir jo itt läppan!"
När vi traskade iväg mot bazaarområdet för lite sista shopping var jag på jakt efter en Dondurma. En RIKTIG "tuggumglass", som jag brukar kalla det. Nå, vi shoppade lite tuliaisia och jag hittade dedär Nike-skorna och plånboken. Sen när vi gett upp för kvällen och skulle svänga upp mot hotellet hittade jag ett Dondurma-ställe i hörnet. Så gott! Traskade hemåt 22-tiden. Packade det mesta och satt sen ännu en stund och njöt av kvällsvärmen. Sista kvällen, buhuu!

2 kommentarer:

  1. Ni verkar ha haft en skön semester, bli lite sugen att åka iväg till turkiet igen. Fast jag lovade mig själv att aldrig åka dit igen efter att vi fick matförgiftning och var mer eller mindre sjuka i flera veckor efter..

    SvaraRadera
    Svar
    1. de va riktit skönt! tycker verkligen om Turkiet, har vari sex gånger :) jättesynd att hör att de gick så för er! kanske de bara va nåt dålit ställe ni råka äta på? hoppas ni kan återvänd nån dag, finns så myki bra ställen att se o äta på, så mycke skoj att göra. å allra bäst - soool :D

      Radera