14 september 2014

Alanya 2014 - ditresan och hotellet

Så jag tänkte börja min Turkiet-berättelse med att berätta om resan dit, samt sätta upp lite bilder på vårt hotell, SunConnect SunPark Garden, som vi bokat via Tjäreborg. Vi flög från Vasa, men fick ändå en relativt billig resa, strax över 500€, inklusive transport från och till flygfältet (140 km ifrån). Vi flög med ett turkiskt flygbolag, Freebird Airlines.

Resan började kl 23:15 i Vasa torsdag 4.9. Eftersom vi flög på natten gick största delen av resan till åt att sova, så mycket det nu gick. Vi landande i Antalya ungefär klockan tre på natten. Väntade på bagaget och gick sedan ut till Tjäreborgs buss (bussen var utan guide). Resetiden med buss från Antalya till Alanya var beräknat till 2,5-3,5 h (med 15 min paus), men vår chaufför hade uppenbarligen tung gasfot, eftersom vi var framme i Alanya på två timmar. Vi sov i princip hela resan. Så nån gång efter halv sju på morgonen var vi framme vid hotellet. Checkade in och gick i princip genast till hotellrummet. I dethär skedet var vi inte så sugna på att sova mera, så vi packade helt enkelt upp sakerna, gick och tittade runt på hotellområdet, bokade frukost och började dagen med frukostbuffet. Klockan halv nio var det ungefär 30 grader redan, så vi visste redan att dethär blir en toppensemester!

 Blekfisarna redo för semester!
 Tobak i morgonsol, tydligen ett vinnande koncept.
 På något vänster hade jag redan vid dethär laget lyckats få putmage. Nå, denna bild mest för att demonstrera färgen på mitt skinn första dagen.
 Aquapark, som vi refererade till som rutschbanepoolen. Vi var inte dit en enda gång under veckan, fast jag nog gav vinkar om att jag ville rutscha...
 Hotellet hade egen frisörsalong och Hamam-badavdelning.
 Ett eget, pyttelitet gym också. Men löpband och motionscykel lockande inte så farligt i 30-graders värme!
 Här bodde vi, i Apple-byggnaden. Balkongen näst högst upp är vår! Det blev en hel del trappande under veckan... Passade bra mellan allt ätande!
 En stor gräsmatta med alla de slag av aktiviteter fanns också vid hotellet. Här t.ex. minigolf och en trampolingrej.
 Grönt e skönt! Volleybollnät fanns också.
 Här ser man baksidan av vår byggnad.
 Där hade det varit skönt att ligga med en bok i handen...
 Biljardbord fanns också, och pingis.
 En mysig stentrappa tog oss från "parken" till poolområdet.
 Poolen, och huvudbyggnaden på hotellet.
Intill stora poolen fanns också en barnpool.
Från restaurangen sett ut mot receptionen, Minimarket och vägen.
Innanför glasfönstren var buffeten.
Scenen, där det om kvällarna hölls alla de slags program.
Restaurangen sett mot "poolbaren".
Och restaurangen sett mot poolområdet.
 
Här har ni vårt sovrum.
 Från sovrummet gick man rakt över till badrummet.
Duschen till vänster...
 ... och toaletten rakt fram.
 Vardagsrummet och utgången till balkongen...
 ... och köket satt i ett.
 Från köket mot sovrummet, badrummet är bakom spegeln.

Vi är riktigt nöjda med hotellet! Beskrivningarna på Tjäreborgs hemsida stämde mycket väl överens med vad vi fick se med egna ögon. Fräscht, nytt hotell med alla slags möjligheter. Hade blivit varnat om läget, att det är åsides och lång promenadväg in till centrum och till stranden. Nå, vi märkte ganska snabbt hur enkelt det var att ta sig in till stan.. När man kom ut ur hotellporten behövde man bara ta backen ner till höger, och sen åt vänster raka vägen. Fem-tio minuter så var du inne i centrum, femton-tjugo minuter så var du vid stranden. Helt passligt tyckte vi! Och hotelläget var riktigt toppen. En bit ifrån allt ljud och ståhej, men ändå nära allt. Så SunConnect SunPark Garden rekommenderas varmt! Du får ut mycket av pengarna, och eftersom hotellet också erbjuder All Inclusive och olika slags aktiviteter kan du välja att spendera hela veckan där om du så vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar