20 september 2014

Om att göra ingenting

Har en riktigt skön lördag på gång. Sov så länge jag orkade, till halv elva ungefär. Sambon for till verkstan för att lasta bilen och själv drog jag på mig mina nya skor och drog ut en sväng. Min vanliga morgonpromenadrunda, första gången på länge. Så skönt med höst i luften. Förkylningen ligger fortfarande på, men just nu är det mest halsen som är tjock, så det gick ganska bra. Tog det lite lugnare än vanligt så sluttiden landade på 47 minuter. Tog en varm dusch, värmde lite av gårdagens paj, och bänkade mig sen i soffan.

Och här har jag legat sen dess. Jag ljuger inte om jag säger att jag typ aldrig kollar tv. När vi bodde i Jeppis hade vi inga tv-kanaler, kollade allt via datorn. Så jag lärde mig att inte följa några program på tv. Förra året när vi flyttade hit hade vi ingen digibox, så jag vande mig vid samma sak. Nu har vi ganska nyligen (nå, i vintras nån gång) skaffat box och har därmed ett tiotal kanaler. Dehär senaste veckorna är faktiskt första gången jag följt nåt på tv på flera år (Idol). Och idag känns det faktiskt riktigt skönt att bara ligga och slökolla, zappande mellan kanalerna. Känner mig som världens slöaste!

Kalle håller som bäst på och lastar förstärkare och gitarr i bilen för att åka iväg till Vasa. Tasty Daze spelar på Brödfabriken ikväll, som en del av priset när de vann Popturnén i somras. Själva spelningen börjar först klockan elva, men de ska soundchecka 17-tiden. Hade först tänkt åka med och gå på stan en stund, men konstaterade att eftersom de flesta butikerna stänger klockan 18 och jag inte har nånstans att fördriva tiden efter det och före spelningen så stannar jag hemma och åker med egen bil senare istället. Lite sur är jag, för hade faktiskt velat till Minimani ett varv för att köpa lite höstblommor och plocka en påse lösgodis åt mig. Hade tänkt hälsa på Tees efteråt, men de hade andra planer idag. Ännu är det ju inte försent att åka på "shopping", kan ju ångra mig och köra iväg där vid femtiden. Men åtminstone åker jag inte med nu när sambon far iväg. Så jag fortsätter ligga här på soffan en stund till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar