27 september 2014

Om att trivas ensam

Min helg hittills har varit riktigt bra. Igår for jag raka vägen till Vasa efter jobbet. Gick en stund på stan i jakt på diverse saker. När jag kom hem fick jag bara välja outfit och fixa mig och sen skjutsade sambon mig till Maddes. Där var det tjejkväll på agendan. Men mer om det i ett annat inlägg!

Idag sov jag ganska länge. Åt en banan till frukost och plockade på lite här hemma. Sen eldade jag och sambon igång hamburgertraditionen igen och fixade en tacoburgare serverat med nachos (och klyftpotatisar som var så skitäckliga att jag bara åt en). Gött, och mätta blev vi! Hoppade i duschen, fixade oss och bilade småningom iväg till Nykaabi. Där nalkades det förlovningskalas för Kalles kompis Benny och hans Anna-Sara. Vi åt goda bakverk och drack lite saft och kaffe medan vi pratade bort en timme eller så. 

Kalle for vidare hemåt och därifrån till Nabben där de skulle ha bastukväll med fotbollslaget. Själv droppades jag av hemma i Jutas och for på en ridtur i blåsvädret. Så skönt att låta tankarna virvla iväg med vinden och bara känna Ellis rytmiska lunkande under mig. Vet att jag sagt det förr, men säger det igen: Ridning är verkligen terapi för själen! Hemma hade pappa satt igång bastun, så det blev efterlängtat bastubad för mig efter kvällens ridtur. Som jag längtat! Eftersom sambon for iväg med bilen fick pappa agera som privatchaufför så att jag skulle komma mig hem. Gjorde ett stopp i Munsala där syrran och hennes John så sent som idag börjat packa upp sitt liv i en ny lägenhet. En riktigt snygg lägenhet också, helt i min smak! Vad säger ni om tegelväggar i badrummet, walk-in-closet, barbord med öppna hyllor och dubbeldörrar till ett megastort sovrum... Huhh, redan när jag klev in genom ytterdörren var jag såld - gamla trästockarna är det första man ser!

 

Nu är jag ensam hemma. Har tänt massa ljus, kollar gårdagens Idol på tv4 Play och läser ikapp mig på Bloglovin. Med risk för att dethär låter elakt så måste jag berätta att jag trivs så himla bra ensam. Finns inget bättre än att få sitta ensam hemma och bara mysa en fredags- eller lördagskväll. Får nypa mig själv hårt för att inte jubla och hoppa och skutta när sambon säger att han ska iväg nånstans en helgkväll. Taskigt, men sant. Om det är nåt jag lärde mig under året jag bodde ensam i Jeppis så är det att njuta av ensamheten, av tystnaden, av egentiden. När man bor tillsammans och lever tillsammans blir det ju lätt så att man sliter på varandra. Därför tycker jag det är viktigt att man får dendär tiden för sig själv ibland. Och om man nu råkar njuta extra mycket av den är det ju bara en positiv sak! Eller vad säger ni?

 
Såhär ser det allt som oftast ut när jag är ensam hemma!
 Nya lyktan från Minimani gör sig bra där i hörnet vid trappan, där den lyser upp så vackert.
Ha en fortsatt fin lördag hörni!

2 kommentarer:

  1. Ojoj håller hejlt medde! Ensamtid e he bästa som finns, behöv it tänk på na annat än se sjölv! Ensamtid underskattas :)

    SvaraRadera
  2. Jag förstår dig helt och hållet. Jag njuter också av egen tid :-D

    SvaraRadera