15 september 2014

Alanya 2014 - dag 1

Nu börjar Alanya-äventyret på allvar, med resans första dag, fredag 5.9.

 Frukostbuffet varje dag mellan 8 och 10. Jag åt vanligtvis yoghurt med müsli/nötter/frukt, nån kringla, frukter, grönsaker, och så det bästa på hela frukosten: nystekta pancakes med sirap och nutella!
 Efter frukosten hoppade vi i simkläderna och bänkade oss vid poolen. Hothothot! Runt 35 grader och inte en vindpust eller ett moln i sikte. Njöt till tusen med musik i öronen, tupplurade lite emellan, tog ett dopp eller fem och åt varsin glass i värmen.
 Runt klockan 14 gick vi en sväng in till centrum för att växla pengar, och sen via butiken för lite förnödenheter. Lunchade med lite yoghurt + flingor, knäckebröd och juice. Vi bestämde oss för att satsa pengar på frukosten och då äta ordentligt så att vi under dagen skulle klara oss på lite lättare mat, för att sen igen orka äta tyngre på kvällen. Ett bra val, om jag själv får säga!
 Mäktig utsikt från balkongen!
 Här har ni en nöjd blekfis!
 Uppefter vår balkong växte en mäktig klätterblomma. Den måste ha varit över 20m hög!
 Efter lunchen blev det lite kortspelning. Vet inte hur många omgångar GIN vi spelade under resan, men dethär var åtminstone första gången jag vann!
 Efter att ha spelat några omgångar kort gick vi och duschade, och sen powernappade vi en stund. Trötta efter nattens resande! Gjorde oss i ordning och satt sen ännu en stund och spelade kort och åt chips innan vi sökte oss in mot stan.
 Tjenna!
 Runt klockan sju traskade vi iväg in mot centrum.
 Promenerade runt på bazaaren en stund i väntan på att bli hungriga.
 Tillslut hamnade vi på en av absoluta favoritrestaurangerna i Alanya: EV.
 Alltid så stämningsfullt med live-musik!
 Mysigt ställe annars också.
 Förrätt.
 Sen blev det äntligen middagsdags! Sambon åt EV Special Steak medan jag själv åt Turkisk Chicken Casserole. Och så fick jag äntligen, efter tre års väntan, mitt älskade turkiska RIS!
 Till efterrätt blev det en Melon Daiquiri för mig. Svalkande och bra i värmen!
Och här har ni min kvällens outfit.
Satt ute på balkongen en stund innan vi sökte oss i säng runt elva, tröttare än tröttast. En bra första dag!

1 kommentar: