7 september 2016

Kantarellpaj

Tycker det börjar vara en tid sen jag delat med mig av nåt recept här på bloggen, och nu råkar jag faktiskt ha ett nytestat på lager, nämligen kantarellpaj. Fick tag i lite kantareller via svärmor, som också hade gjort pajen i fråga. Själv har jag aldrig ens haft kantareller i min ägo, så det var en ny smakupplevelse för mig. Blev riktigt gott, och kan absolut inte klaga på att det var invecklat heller. Tog lite på högt, men ungefär så här:

Pajbotten:
- 150 g smör
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl grahamsmjöl
- en nypa salt
- lite vatten vid behov

> Blanda ihop ingredienserna och tryck ut i en smord pajform
> Förgrädda cirka 10 minuter i 175 grader

Fyllning:
- Kantareller enligt smak (jag tog en full frysask)
- 1 burk vispgrädde
- 2 ägg
- ca 2 dl riven ost (gärna en lite starkare ost)
- Svartpeppar, salt

> Stek kantarellerna i smör tills all vätska kokat bort
> Blanda vispgrädde, ägg, riven ost och kryddor
> Placera kantarellerna på pajbottnen och häll över stanningen
> Grädda i 200 grader cirka 20 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar