4 september 2016

Hälsosammare

Nu börjar det vara dags för mig att ta mig i kragen riktigt på allvar när det gäller kost och träning. I princip hela det här året har jag skitit blanka fan i vad jag stoppat i mig, och inte precis prioriterat träning. När det var som mest hektiskt i mitt liv i vårvintras var inte mat precis prio ett för mig, så jag förlorade en del kilon. Tyvärr gick jag ju upp dem allihopa och lite till under USA-resan i somras. Sen kom det jobbstart och flytt emot, och plötsligt insåg jag att jag bara stoppat i mig godsaker och inte satt min fot på ett gym på flera månader. Mår dåligt både på in- och utsidan, så nu känns det som om det börjar vara dags att ta tag i livet och träningsrutinerna igen.

Ni som hängt med här sen tidernas begynnelse vet säkert hurudan relation jag har till mat och träning. Om inte, så kan jag väl i korta drag säga att jag inte äter för att leva, utan jag lever för att äta... heh. Älskar också att träna, men har ofta väldigt mycket motgångar på den fronten. Är det inte förkylning eller ryggont så är det möten och kurser som jag ska springa på, så jag aldrig får in nån vettig rutin. Men sen vet jag också att när jag väl kommit mig i gång och beslutat mig, så finns det inga ursäkter. Ibland brukade jag till och med stiga upp klockan sex och gå på gym före jobbet. Tycker om att röra på mig, men behöver nog nån slags morot för att komma mig. Ett mål, eller en träningskompis som drar med mig.

Sebastian såg jag faktiskt till på gymmet en del när jag själv var som aktivast för 2-3 år sen, men för honom har det nog bara "lämnat" sen dess. Så nu försöker jag övertala honom att vi ska börja gå några gånger i veckan. Sällan har vi ju samma kvällsprogram, så att lyckas få in tre kvällar i veckan när vi båda har passligt att gymma är väl nog kanske att vara lite väl optimistisk. Men åtminstone för min del så vet jag att bara jag kommer mig några gånger till att börja med, så är det lättare att ta sig dit själv sen också, när man börjar få in träningsrytmen. Och visst är det skönare att äta kvällsmat framför tv:n sen när man vet att man gjort av med lite energi.. Orken blir ju bättre också.

Så höstens projekt är absolut att komma i form igen! Och sen hänger ju träningen också ihop med maten, för mig är det mycket enklare att hålla mig till vettiga matvanor och inte äta så mycket gott om jag tränar regelbundet, än om jag mest ligger hemma och slappar. Så wish me luck.. Ännu en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar