13 juni 2016

Sista helgen på hemmaplan

Ojoj vejt ni, he e bråda tider! Har så mycket på gång nu, sista dagarna i Finland, att jag till och med har hamnat skriva en to-do-list för att hinna med allt. Det är packning och medicinshopping och städning och blomvattningsschema osv osv i all oändlighet. Däremellan skulle jag gärna hinna umgås med mina vänner och min nästan-sambo också... Och dessutom jobbar jag för fullt ännu denna vecka. Nåja, men det är ju för ett gott ändamål jag "stressar åpåå" nu, och snart är det över. Snart har jag bara lösa lediga dagar att se framemot, sex veckor. Eller ja okej, i USA har jag ju rätt spikat schema åtminstone hälften av tiden, men semester är ju alltid semester!

Senaste dagarna har jag inte precis prioriterat bloggen (okej who am I kidding, de senaste månaderna kanske...), men tänkte sätta några bilder på vad som hänt så hänger ni med lite bättre. Vet inte hur jag ska lyckas blogga en gång om dagen i USA när det går så här dålig här hemma.. Men det återstår ju att se hur det går med wifi och fritid och allt sånt. Kan ju hända det blir tyst här i fem veckor också! Hoppas inte. Men ifall att så kan jag ju säga att det är heimimmi ni ska söka upp på Instagram. Håller som bäst på och funderar ut en USA-hashtag åt mig. Förslag mottages gärna...

Men jaja. Bilder:

En dag tyckte Basti att jag skulle klippa hans hår. Jag kanske ville jävlas lite...
... fast det blev väl helt okej till slut. För att aldrig ha rört en rakapparat tidigare var det väl godkänt i alla fall!
"Ska vi koll na leffa".......
Hela dagen hade jag väntat på att få komma hem och äta mina favoritgodisar från Parrots. Men väl hemma insåg jag att det var "nån" som ätit alla yoghurtkokos till frukost. Yoghurt som yoghurt, ni vet.
Fiat-premiär i Härmä.
 Sorakunkku i Jepo!
 Här har ni mig i damklassen, i Jonnys Fiat nummer 66. Basti är fotografen! Resten av bilderna kommer i ett skilt inlägg..
Pasta carbonara som after racing-middag...
 
... och knäckig rabarberpaj med glass ute på balkongen inför terrassöppning på Kaffistogon.
 På loppisrace i Monå tillsammans med Maria, Karin och Sara. Det finaste vi såg på hela dagen var dessa söta getter! Tyvärr köpte ingen dem..
Frågade min bilmekaniker till pojkvän om han inte kunde hjälpa mig byta bromsskivor, klossar och lampa på bilen. Visst, var svaret. Sen fick jag göra det själv. Men nu har jag lärt mig nåt nytt i varje fall!
 ... fast lampan, den överlämnade jag åt experten och for själv iväg hem för att ta emot besökare; Tees, Miles och Oscar.
 Hemmagjord Marianneglass (vispgrädde, kondenserad mjölk och Mariannekross) inför morgondagens balkonghäng med tjängan.

Skippade måndagszumban i hopp om att slippa det sista av förkylningen på så vis (har lite sjukt i halsen ännu). Har packat lite, varit till Kimo och mekat/kaväärat med svärmor, och nu är det bara hotdog och Game of Thrones som återstår av den här måndagen. Hej bara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar