26 juni 2016

5: Chicago day two

Första sovmorgonen på resan! Vaknade upp till ett soligt och vackert Chicago. Frukost och morgonrutiner, och sen när vi gjort upp planer för dagen hoppade alla tjejer på en buss, medan killarna gick till en pub för att kolla fotboll. Bussen tog oss till Lincoln park, där vi faktiskt gick på zoo! Lincoln Park Zoo är gratis för allmänheten, så vi tänkte att det kunde bli en perfekt programpunkt på vår lediga dag. Och det var riktigt bra!

Ice cream for champions!
"Låt mig vara - jag powernappar!"
Trött lejonhane!
Ser ni lejonhonan som lurar på oss?
Vet du skillnaden på sea lion och seal? Det visste inte jag..
Trött tiger också...
"Sitter bara här och funderar lite".
En helt underbar dag att gå på zoo!

Efter att vi vandrat ett varv runt zoot traskade vi ner till strandpromenaden, och gick en bit. Otroligt varmt, runt 35(!) grader, så det var skönt med lite "havsbris". Resten av gänget orkade inte promenera mer, så de tog en taxi tillbaks till hostellet, men jag och Jackie trotsade värmen och avståndet och började promenera. Ungefär en timme gick vi, tills vi insåg att vi nog inte hinner tillbaka på den tid vi hade. Så vi tog taxi sista biten. Men en skön promenad blev det i varje fall!

"Let's go girls!"
Mycket folk på stranden en vacker dag som denna!

Hann göra ett snabbt klädbyte och fräscha upp oss lite innan det var dags att möta Liz nere i lobbyn klockan fyra. Hela gänget traskade således iväg till Lou Malnati's på pizzamiddag. Chicago är kända för sina "deep dish"-pizzor, en slags panpizza med tjockt, knaprigt botten och mycket fyllning. Vi beställde in fyra stora pizzor som vi sen delade - en uppgift som visade sig vara övermäktig även för vårt sällskap på tio! Men vilka pizzor alltså.. Måste nog ärligt säga att jag aldrig ätit en så god pizza i hela mitt liv. Deep dish får tio poäng av mig!

Bra kämpat, men vi fick nog ta en låda med oss till hostellet i slutändan...

Efteråt var det några som var sugna på att gå ut en stund, medan jag och två andra kände att vi bara vill vila och organisera lite ikväll. Så vi packade om väskorna, tvättade en maskin med kläder, lyssnade på musik och bara slappade. Riktigt skönt! Imorgon (idag, söndag, när ni läser detta) har vi en riktig körardag, då vi ska ta oss 770 kilometer västerut, genom Wisconsin och Minnesota. Snart börjar den riktigt intressanta delen av vår resa, när vi kommer till nationalparkerna! Det ser jag väldigt mycket framemot.

1 kommentar: