26 juni 2016

4: Shipshewana & Chicago

Fredag var den fjärde dagen på vår Northern BLT-trek. Vi kom oss som vanligt iväg runt halv nio, började med frukost på Dunkin' Donuts, och åkte sen iväg mot Shipshewana, Indiana. Tyvärr hade vi lite otur med trafiken, det var vägbyggen och olyckor som orsakade trafikstockning, och det som skulle ha tagit 2,5 timmar tog nästan fyra. Vi kan väl säga att alla var lagom trötta när vi väl kom oss till Amish community i Shipshewana.. Hann bara snabbt gå igenom en butik, och så picknicklunchade vi på parkeringen. Det var ju minsann en upplevelse, heh.. Åkte sen genom communityt och iväg mot Chicago.

Loaded up and ready to hit the road!
Vi fick smaka på olika ostar och korvar i Amish communityt. Gott!
En inredningsbutik där jag kunde ha gått hela dagen...
 Picknicklunch på en parkering, that's a first. 
 Se upp för buggyn!
En typisk Amish-gård.

Anlände till Chicago runt klockan fem på eftermiddagen. Checkade in på vårt hostel, HI Chicago, och inkvarterade oss alla nio i samma rum. Chillade en stund, gjorde oss i ordning, och sen for 7/9 iväg tillsammans med Liz på Bobby's Bike Hike. Vi fick cyklar, hjälmar, blinkande lampor och instruktioner, och så tog vår härliga cykelguide Elliot med oss på en tre timmar lång cykeltur längs Chicagos gator. Otroligt intressant! Vi cyklade längs sjön Lake Michigan, men också inne i centrum. Väldigt spännande, vi såg massor under turen! Så häftigt när det blev mörkt sen på kvällen. Vi hade perfekt cykelväder också, runt 25 grader.

 Hello Chicago!
 George och Ellie redo för cykeltur!
 Alla cyklar hade namn - killarnas cyklar hade flicknamn och vice versa. Min cykel hette Rupert.
"You look better in a helmet" stod det på en skylt. Njaaae...
 Ellie och Liz fungerade som våra "rear admirals".
 
Ord är onödiga! 
 The original Playboy mansion, berättade vår guide Elliot. Hugh Hefner sålde senare byggnaden för 1 dollar. Nu är en lägenhet till salu för 14 miljoner...
 Street biking!
 
 Vi pausade flera gånger under turen, och Elliot visade oss olika byggnader och berättade intressant fakta.
 Cloud Gate, eller The Bean som den kallas i folkmun.
 Prideparad i Chicago i helgen, därav de olika färgerna på byggnaderna kvällstid.
 Buckingham fountain.
 Så fint!

Efteråt var vi alla trötta och hungriga, så vi sökte efter ett ställe där vi kunde äta och lyssna på musik. Originalplanen var att åka till en jazzklubb, men det blev inte av (tack och lov om ni frågar mig). I stället bänkade vi oss på Mother Hubbard's, en riktig amerikansk sportspub, där vi åt mat och drack varsin kall. Sen taxi tillbaks till hostellet, och i säng runt klockan ett på natten. Lång dag!

 Mother Hubbard's.
 Jag åt combo platter, med någon slags burritofundering. Inte det godaste jag ätit, men helt okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar