19 juni 2016

Den stora bostadsfrågan

Så jag har haft ett litet problem så här inför min resa. Det har inte försvunnit, men jag har åtminstone lyckats skjuta upp det tills jag kommer hem. Det är ju nämligen så att jag har skrivit hyreskontrakt på min lägenhet till 31.8. Det gjorde jag för att jag inte där och då i februari ville binda mig till ett ettårskontrakt, i och med att jag inte visste hur det såg ut med fortsättningen - skulle jag fortfarande jobba i Oravais/Kimo, alltså skulle jag behöva bo kvar i just Årvas? Nå, hyresvärden var så vänlig och gick med på en kompromiss; jag får skriva halvårskontrakt om jag inte spikar upp något på väggarna under tiden. Och sen är det bara att meddela ifall jag vill fortsätta hyra. En liten parentes men...

Nå, här för någon vecka sen undrade min hyresvärd hur jag vill göra med fortsättningen. Och jag berättade snällt om den lilla komplicerade situationen jag försatt mig i, där jag ganska nyligen börjat "dejta" min granne, som köpt en lägenhet i samma hus. Alla förstår ju att i den här situationen att det är ganska IQ-befriat att betala boendeavgifter för två lägenheter i samma hus, när man ändå bara använder sig av en. Tyvärr är det ju inte så enkelt, det är faktiskt min lägenhet vi varit i mera, och där vi båda trivs. Men två personer på 36 kvadrat är ju kanske inte att föredra, och dessutom har ju Basti faktiskt köpt sin lägenhet på 46 kvadrat. Alltså är det ju mest logiskt att vi bor hos honom. Nå sen ska ni ännu plussa på att vi bara varit tillsammans några månader, och att jag nu åkt iväg på en fem(!) veckors resa till USA. Kanske inte riktigt läge att meddela varken bu eller bä förrän jag kommer hem då?

Precis så tänkte jag, och tack och lov så är min hyresvärd både tillmötesgående och påhittig. Så vi gjorde en till kompromiss - jag har kvar lägenheten till 30.9, och så meddelar jag när jag kommit hem hur jag vill göra. Vilket alltså gav mig en extra månad betänketid. Och lite tid för Basti att välja nya tapeter, för jag tänker ju inte flytta i en lägenhet med ljusblåa väggar och en svart fondvägg med blommor... Just sayin' (hehehe).

1 kommentar: