27 juni 2016

6: Wisconsin & Minnesota

 Igår kväll kollade jag näst sista avsnittet på nyaste säsongen av Game of Thrones. Har bara en sak att säga: SPÄNNANDE!

Idag har vi gjort "some serious van time". Väckning vid halv sjutiden, frukost och morgonrutiner, packade väskorna, och sen åkte vi iväg från Chicago runt klockan halv åtta, i ösregn. Vår destination för dagen var Albert Lea, Minnesota, och dit anlände vi runt klockan halv sju på kvällen. Så en lång dag bakom! Men vi gjorde en del avstickare under dagen, så det kändes faktiskt inte så farligt. Dock var det lite tungt för min rygg att sitta så länge...

Sånt man kan fördriva tiden med: Ellie och vår andra maskot, Rory. Vår stora maskot Oscar fick flytta i släpvagnen idag på grund av utrymmesbrist..

Dagens första stopp var i Madison, Wisconsin. Liz hade planerat lite "wacky roadside fun" åt oss, så vi gjorde ett besök till The Mustard Museum. Så random! Där fanns tusentals olika senapssorter utställda, från alla världens hörn. Dessutom hade de en senapsshop med smakprover och en hel massa sorter att köpa hem. En annorlunda men intressant upplevelse! Därefter åkte vi till Great Dane Pub & Brewery för lunch. Jag åt pilsnerfriterad fisk med franska och dipp. Riktigt gott! Och så en iste på det, min standarddryck på denna resa. Gick en sväng genom centrum innan vi åkte vidare.

Titta vad de hade!!!
Senapssorter sorterat i delstatsordning..
Dessa gamla vackra plåtburkar hade jag gärna tagit med mig hem!
Jackie och Lizzie hittade målarbilder med senapsmotiv att färglägga.
Några spelade Hoops for Koops och försökte pricka ringar på senapsburkar (dock utan framgång).
The world's first and only all-mustard vending machine!
Great Dane. Vi beställde in en förrätt som alla delade på - deep fried cheese. Faktiskt ganska gott!
Min mat var utsökt.
Skönt att sitta i solen en varm och härlig dag som denna.
Capitol building i Madison.

Förutom några wc-stopp så stannade vi nästa gång vid Great River Bluffs State Park. Vi åkte in i parken med bilen och promenerade sen en kort bit till en utsiktsplats över Mississippifloden. Utsikten var kanske inte riktigt det jag hade tänkt mig, men vägen dit genom skogen var desto bättre! Sagolik är ordet jag använder för att beskriva. Synd att jag inte hade min GoPro-kamera på mig, så jag skulle ha fått fångat den fina känslan i skogen.

En skog bestående av främst lönnar. SÅ vackert!
Utsikt över Mississippifloden.
Fotograf: Ellie.

När vi kom till hotellet, Americas Best Value Inn i Albert Lea, packade jag om väskorna lite, chillade en stund, och sen for jag och min rumskompis Jackie promenerande till grannhotellets restaurang Green Mill, för att äta lite middag. Tog varsin strawberry margarita och njöt av kvällssolen. Efter maten gick vi tillbaks till hotellet och har slappat en stund för att smälta maten. Nu ska vi ta ett kvällsdopp i poolen innan läggdags!


YUMMIE!

Lobster Mac' n' cheese, jättegott!

1 kommentar:

  1. Oj oj, vänt bara tills do sir sista avsnitti åv GoT... 😉

    Men alltsä senapsmuseum!? 😂 He va jo nåo liti otippat!

    SvaraRadera