25 juni 2016

3: Lake Erie & Sandusky

På den tredje dagen, det vill säga torsdag (svårt att följa med hemifrån, kan jag tänka mig!), åkte vi iväg från Buffalo vid halv niotiden på morgonen. Ut på motorvägarna, denna gång i lite sämre väder. Det regnade stora delar av dagen faktiskt! Dagens DJ var Caroline, och vi lyssnade på 90-talsmusik hela vägen. Måste säga att det var ganska lustigt när alla, till och med killarna, sjöng med till låtar av Westlife, Celine Dion, S Club 7 osv.

Stannade till vid Lake Erie, på ett ställe vid namn Geneva-on-the-Lake, där vi åt picknicklunch och vandrade ner till stranden en sväng. Dagens destination var Sandusky, Ohio, dit vi anlände strax efter klockan tre på eftermiddagen. Då hade det tack och lov slutat regna!

Picknicklunch!
 Vackra Geneva State Park, och Lake Erie, som nog ser mer ut som ett hav!

Vi inkvarterade oss i tre små söta stugor, gjorde oss i ordning, och blev sen skjutsade till nöjesfältet Cedar Point. När vi anlände tänkte vi att nej hur i hela världen ska vi få sex timmar(!) att gå här, men det visade sig inte vara något problem överhuvudtaget... Tjoff lät det bara, och så var klockan tio på kvällen. Och ojoj vilken rolig kväll vi hade! Åkte i massa olika bergochdalbanor, skrattade och hade skoj. Visst blev jag lite yr i skallen, men det var det absolut värt! Cedar Point kallas nog inte "The roller coaster capital of the world" för assigt alltså. Mina favoriter blev Raptor och Gemini.

På vårt campingområde, KOA campgrounds, fanns till och med en pool! Tyvärr hann vi aldrig testa den..
Vår stuga. Jag bodde med Caroline och Jackie.
I väntan på att åka iväg till nöjesfältet.
Cedar Point i sikte!
T-Rex, vår mötesplats för dagen.
En av de 17 bergochdalbanorna på området. Den åkte vi i!
 Några i sällskapet åkte i denna, själv fegade jag ur..
Men i pariserhjulet vågade jag! Lite blåsigt på toppen dock...
... men så fint invid sjön.
Matpaus, jag åt "Bacon chili cheese and fries".
 Ellie..
 Jag..
 .. och Lizzie.
 Världsberömda Millennium Force! Ingen som vågade åka i den tyvärr.. Den fastnade på vägen upp och stod där i nästan en halvtimme, så vi var lite bekymrade att det skulle hända igen (och jag är helt enkelt för feg!).
 Tom vann en stor nalle, som fick bli vår maskot.
 Goodbye Cedar Point, loved you!
 Oscar fick förstås åka i framsätet. No senor, uno guacamole por favor!

Sen tillbaks till stugorna där vi chillade en stund innan det var läggdags. Tröttsam men väldigt rolig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar