23 april 2013

Trondheim dag 6

Började dagen runt 7:30 med frukost och fix. Hurtiga som Sanna och jag är så GICK vi de ca 4 kilometrarna till skolan, till skillnad från alla andra latmaskar som betalade dyra pengar för att åka buss. Det var inte alls tungt, utan en riktigt härlig morgonpromenad blev det! Lite svettigt när vi kom fram men, vi hade ju ombyteskläder med oss.

Började dagen med lite genomgång och fortsatte sen med workshops. Gjorde klart våra "konstverk", och rätt så bra blev det!
Måste erkänna att jag till att börja med faktiskt misslyckades med mitt dragspel. Lyckades på något vis få bilderna helt upp och ner... Som tur gick det att lösa genom att göra en till likadan, med bilderna rätt väg, och så sa jag att det var en reflektion. Smart va!?

Efter lunch (smörgåsar, igen...)  hade vi workshop i drama igen. Fick i uppgift att i två grupper göra en slags dramatisering/teater av det vi lärt oss. I min grupp valde vi att plocka in typiska situationer genom tiderna. Vi skrev "manus" och övade igenom lite. Avslutningsvis diskuterade vi landens olika läroplaner. Sen var dagen slut runt 15:30. Sanna och jag var återigen hurtiga och använda våra ben istället för våra plånböcker och traskade iväg upp mot Tyholttornet där vi skulle äta med gruppen. Uppförsbacke hela vägen (ca 3km), så det blev bra rövträning!

Almost there!
Visade sig att vi till och med hann FÖRE de som tog bussen.. Helt sjukt!
Maffiga utsikter fick vi se! Tornets översta våning hade ett roterande golv, så under en timme fick man i princip se hela Trondheim passera förbi - häftigt! (men blev nästan åksjuk...)
Our neighbourhood in sight!
Det fanns nog andra än jag också som undvek att stå nära kanten...
Minns inte nu hur högt tornet var, men kanske 130m ungefär? Bilarna såg i alla fall väldigt små ut.
Vacker by - vacker vy!
Fick hålla i mig i stolen när jag poserade...
Sanna gör sig redo för pizzabuffé!
Och vilka goda pizzor de hade sen! Mmmums... Åt verkligen för mycket!
Karin, Jennifer och Annalena från Sverige.
Mette från Danmark, Heidi (roomie) från Norge och med bortvänt huvud Tina från Danmark. I bakgrunden sitter också övriga gruppen, som inte ville fastna på bild..

Efter att vi ätit oss mätta var det skönt att återigen traska vidare. Denna gång fick Sanna och jag faktiskt sällskap av Douglas, läraren från Sverige. Otroligt härligt väder hade vi! Vet inte riktigt varför jag inte tog några bilder... Väl tillbaka vid Pilegrimsgården packade vi våra väskor, duschade, och sen spenderade vi i princip resten av kvällen med att diskutera med Heidi. Spelade också lite kort, och Susanne (Norge) joinade också. En riktigt trevlig kväll! Konstaterade att det är synd att det alltid är i slutet av resan man lär känna nya människor och vågar börja umgås med dem...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar