1 april 2013

Marmorerad blåbärscheesecake

Dethär receptet hittade jag i en Pirkkatidning jag fick här i veckan. Tyckte den såg smarrig ut, och lät inte svår att göra heller, så jag provade. Blev en riktig succé! Gjorde ännu en blåbärssås till, som blev pricken över i.



Botten:
½ paket Digestivekex
75g smör
- krossa kexen, smält smöret, blanda
- klipp ut ett bakplåtspapper till bottnen av en form med löstagbar kant, smörj kanterna, tryck ut bottnen

Fyllning:
2 burkar kvarg (á 250g)
1 burk (180g) naturell färskost
1 dl vispgrädde
1½ dl socker
3 ägg
½ dl Maizenamjöl
2 tsk vaniljsocker
2 msk citronsaft
- vispa ihop alla ingredienser tills fyllningen blir slät
- häll över Digestivebottnen

Yta:
1 dl blåbär (frusna upptinade)
1 tsk socker
- mixa de upptinade blåbären med lite socker
- klicka blandningen över fyllningen och marmorera genom att dra mönster med en kniv
- gräddas ca 50 minuter på nedersta falsen i 175 gradig ugn

Blåbärssås:
Blåbär och socker enligt behag
- mixa ihop (se till så det blir så slätt som möjligt!) och låt sjuda upp i en kastrull
- kan serveras varm eller kall till cheesecaken

3 kommentarer:

  1. Kan intygas att den var toppengod! Tur att det finns en bit kvar till i morron :)

    SvaraRadera
  2. Ede måst ja no prov nu! Ja to jo no recepti ur tininje å tänkt ja ska laga e na dag :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. do ska no absolut laga an! va jo skitenkelt å supergott :)

      Radera