22 april 2013

Trondheim dag 5

Denna dag var det väckning 7:40. Åt frukost, fixade oss, och sen traskade vi in till stan för att ta bussen till barnträdgårdslärarutbildningen i Trondheim, Dronning Mauds Minne Högskola. Sanna och jag lyckades "gå vilse" på vägen till busshållplatsen, men som tur hann vi i tid ändå! Före de andra till och med... Åkte buss ca 10 minuter och kom oss fram till skolan.

We can see it!
Otroligt fin gammal byggnad. Denhär bilden är förresten en av mina absoluta favoriter från hela resan!
Snyggt café hade de...
Träffades med hela gruppen och fick massa information osv. Funderade på vad vi hade gjort och vad vi skulle göra.
På skolan hade de en sallads- och fruktbar. Sanna och jag var extatiska när vi fick plocka ihop vår egen fruktsallad. Helt sjukt gott (och dyrt, förstås)!
Delade in oss i två grupper, de som ville arbeta med media (ipods, ipads, smartphones = inte min grej) och de som ville arbeta med bilder och kreativitet. Vi valde då "klippa och klistra-gruppen".
Brainstormade och fundera på hur vi skulle presentera det vi hade sett och lärt oss under veckan. Konstaterade att vi skulle göra olika slags collage över det vi upplevt.
Jag valde att göra en dragspelsgrej där man limmar två olika sönderklippta bilder på en paffbit, och viker det så att man ser ena bilder från ena hållet, och andra bilden från andra.
Hade lite lunchpaus emellan (smörgåsar, Norges nationallunch tydligen...), och sen hade vi en annan workshop, nämligen rörelse/drama. Fick massa goda tips och idéer om hur man kan göra med barn. Varmt fick vi dessutom!
När dagen var slut runt klockan 16 var Sanna och jag hurtigare än alla andra och GICK hem tillbaka de ca 4 kilometrarna. Härligt väder, så det var en riktigt skön promenad! Förutom att jag hade helt fel skor på mig...
Såg häftiga träd.
Lademoen kirke.
Fint när det är så backigt!
Vårväder, så härligt!
Mysiga smala gator, gamla hus och små butiker längs "gamla stan" i Bakklandet.
Snyggt hus!
När vi kom oss tillbaka till Pilegrimsgården värmde vi lite mat åt oss, och satt sen och tog det lugnt en stund. Funderade vad vi skulle hitta på under kvällen, och konstaterade att vi skulle gå på bio. Fixade oss, och sen traskade vi iväg ca 1km till Prinsen Kino.
Liiiite bättre utbud än när man går på bio i Jeppis eller Vasa. Gissa om jag hade bestlutsångest...
Till och med popcorn kunde man välja att äta i olika smaker former och med olika kryddor. Lyx!
Vi såg alltså filmen "I give it a year", och som ni kanske redan förstått så rekommenderar jag den varmt. Det var verkligen en rolig film! Och norsk bio var också en trevlig upplevelse. Efteråt traskade vi hem tillbaka, och gick nästan genast och lade oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar