16 april 2013

Trondheim dag 1

Tänkte i sakta mak börja sätta upp lite Trondheim-bilder åt er! Som sagt, det finns en viss risk att bloggandet blir lite halvdant här en tid framöver... Men ni får vara tålmodiga!

Vi började alltså vår resa lördagen den 6.4. klockan 7:35, då vi hoppade på ett litet skruttplan i Vasa, och flög över till Stockholm. Flygtiden var ca 1h. I Stockholm åt vi lite frukost och satt och väntade. Tänkte nästan missa flyget också, funny story... Jag var helt övertygad om att vårt flyg gick nångång efter 9, medan läraren var helt övertygad om att flyget gick efter 10. På flygschemat fanns både 9:15 och 10:30 till Oslo, och vi antog bara att läraren hade rätt. Strax före 9 kollade jag dock på min flygbiljett, och småningom insåg vi att Sanna och jag skulle med 9:15 medan Eva skulle med 10:30. Tur tå vi håka!
 Flygtiden Sthlm-Oslo var också runt en timme. På Oslo flygfält hade vi 4h att fördriva, så Sanna och jag började med att söka upp lite käk. 3x pizzaslice för typ 15€ var vad vi fick nöja oss med... Woho.
 Flög en timme igen, och landade i Trondheim nångång runt klockan 15. Möttes av mulet väder, men ack en sån fröjd för ögat med lite backar, fjordar osv!
 Som sagt - fina landskap.
 Tog flygbussen in till Trondheim centrum, tog ca 30 minuter.
Eva steg av före oss, så allt Sanna och jag visste var att vi skulle av vid "Prinsen Kino", och att nån Marit skulle möta oss. Vi väntade en stund, men konstaterade att hit kommer nog ingen och möter oss. Som tur hade vi fått beskrivning på hur man tog sig till Pilegrimsgården, vårt boende, och traskade dit. Där blev vi då mötta av damen i fråga, insläppta och eskorterade till rummet. Packade upp våra väskor och vilade en liten stund.
 Eftersom ingen annan av deltagarna kom förrän på söndag, så passade vi på att gå en sväng på lördagkväll. Mest i jakt på mat, förstås, men vi såg nog en del fina saker också! Det blev Burger King Norwegian style!
 Fina gamla byggnader i centrum.
Tjohej så roligt vi har det! (nånää, vi var faktiskt ganska fakin uttråkade)
 Vid torget i centrum. Som ni kanske märker var vädret väldigt ombytligt! Regn, moln, sol, snö... Allt inom en timme!
 En sak vi fort lade märke till var att det fanns massor av kyrkor i stan!
 Fina gamla träbyggnader som stod uppradade vid vattnet...
 ... byggda på pålar.
 The road "home"...
 ... och så vårt boende, alldeles invid Nidaros domen (kyrkan). Bodde ganska centralt, under en kilometer in till kärncentrum, så det var riktigt finemang!
 Spenderade kvällen framför taben med lite diskussioner och nyinköpta färska jordgubbar, mums!
 Gick ner i allrummet och skulle värma mig vid den fina brasan - visade sig att den var fake...
Och så en resetrött Mimmi som avslutning på det! Var så trötta att vi gick och lade oss klockan TIO...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar