6 februari 2013

Om att vara bagare med pyttelitet kök

Som ni kanske vet blev jag för sisådär tre år sen utbildad bagare/konditor. Har alltid älskat att baka, och gör det gärna (bara nån annan skaffar alla ingredienser, haha!). Sen jag flyttade till Jeppis kan jag dock räkna gångerna jag bakat på två händer. Sorgligt men sant! Till största del beror det nog på mitt pyttelilla kök, för att inte tala om min alldeles minimala frys. Det är nämligen så, att så länge Kalle bodde här försökte jag baka några gånger i månaden. Det slutade alltid med att han smakade en bit av det jag gjort, jag åt fem bitar av det, och sen kastades resten in i frysen, ifall det blev nåt över. Sen fanns det inte rum i frysfacket (rymms typ två paket maletkött och ett glasspaket dit) och jag blev tvungen att kasta ut bullarna igen. Kalle ville inte ha, jag borde inte ta. Conclusion: onödigt att baka nåt i detta hushåll! Så min härliga köksmaskin står för tillfället i skåpet och samlar damm. Brukar förstås passa på att baka när jag är i Årvas på helgerna, men där brukar också svärmor ibland hinna före mig. 

Så vad jag menar med allt detta är att min bakningsabstinens börjar vara lite i högsta graden just nu... Kan inte bärga mig tills jag har ett normalstort kök, och framförallt en FRYS som inte endast är 20x10cm! Ojojoj vad jag ska baka då - bröd och bullar och småbröd och allt annat smarrigt man kan tänka sig... Hoppas bara att nån är sugen på att göra besök hem till mig då, för annars lär jag väga 200kg in no time.

Bilderna är googlade.

2 kommentarer:

 1. Oj ede kände ja så igen! Jag älskar att baka å nu tå ja e heim på dagarna så får ja tokode så jag absolut måst baka exakt just tå! Åså bakar ja nating feek tar ein elle två betar ( om e int e morotskako tå far halva kako på ein gang) jag tar några betar å restin hamnar i frysin ( tack gode gud för att vi köpt en frysbox tå vi flytta!)å san lämnar e typ tid. Tå nan kombe på kaffi så kan man ta upp en bulla påsa å di tar vassin bullo å rstin lämnar å mögel i skåpi å man får släng e. Känns så onödit å tråkit att baka tå int nan vill ita e utan e hamnar i frysin å tå har jo mang na allergi på feekas sido så tå far e jo int na bulla hellde tå man har kalas förutom tårto. Man sko måst baka en halv sats åv allting tå man bakar så e int blir na myki å man kan äta upp e me samma, men he känns ju å tråkit att bara baka så liti tå ma buri på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. alltså ja ha tänkt rikti mang gang att oj va folk måst var besviken tå di kombär hejm ti me, som e bagar å allt, men aldär har na ti bjud på! he e så himla irriterand :/
   men intalar me att bara ja får en ådentlit frys så har ja jo iaf nastans att fövara he ja lagar, fast e no bara var lagat en halv sats.. måst böri bjud in myki kaffifrämand :)

   Radera