Idag blev det alltså hemgjorda Fastlagsbullar, på svärmors begäran.
Tänkte dela med mig av receptet åt er!
Du behöver:
80g smör
2,5 dl mjölk
25g jäst
1 krm salt
1 tsk kardemumma
0,5 dl socker
7-8 dl vetemjöl
- smält smöret, blanda i mjölken (se till så det är ungefär fingervarmt)
- smula jästen i en bunke, blanda med degvätskan
- rör ner "kryddorna" och det mesta av mjölet
- knåda tills degen blir glansig och fin
Låt jäsa under bakduk på dragfritt ställe i ca 45 minuter.
Rulla ut degen och dela i 12 delar.
Rulla runda bullar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla med ägg och sätt lite pärlsocker på toppen. Skjutsa in i ugnen ca 10 minuter i 225 grader.
Under tiden bullarna svalnar kan man t.ex. blanda ihop sin egen mandelmassa. Ta bara en hel såndär "korv" med mandelmassa, och blanda ihop med lite mjölk. Blanda tills det är slätt.
Sen kan man skära av locken på bullarna...
... och fylla med mandelmassa och spritsad grädde. Locket på, och sen är det bara att njuta. MMMUUUMS!
Sku ju va kul tå du nangang sku baka nå åt oss å.
SvaraRaderasäger do va e ska va å handlar så kan ja no baka bara ja har passlit!
Radera