28 september 2014

Den perfekta fredagen

Alltid går det inte riktigt som man tänkt sig. Men det behöver nödvändigtvis inte vara en negativ sak! I fredags var det tänkt att jag skulle sluta jobbet 14:45. Åka raka vägen till stan, handla de fem-sex sakerna jag hade på min lista, åka hem tillbaks, fixa mig i lugn och ro, och sen infinna mig i Tacksamviken hemma hos Madde klockan 19:30. Nå, till att börja med hade vi så lite barn på plats att jag kunde sticka iväg från jobbet en timme tidigare. Tänkte att nu har jag ju all tid i världen och behöver absolut inte stressa, kommer ju att hinna ligga och vila när jag har varit till Vasa till och med. Meeen... Så blev det inte. 

Gjorde till att börja med en sväng via Andelsbanken här i Årvas och öppnade ett konto åt mitt blivande fadderbarn. Sen raka spåret till Vasa. Var framme vid halv tre. Parkerade i Citymarkets grotta inne i stan och traskade sen runt i butikerna en stund. Det blev visst några fler butiker än jag tänkt mig... Alko, sen ut ur stan och till Minimani, som jag gärna besöker när jag väl är i Vasa. Hittade ett som annat, men inte det sista jag hade på min lista. Så innan jag styrde kosan hemåt blev det ännu ett stopp vid Citymarket i Stenhaga. Vid dethär laget var jag ganska hungrig, så jag köpte en smörgås och en flaska bubbelvatten till hemfärden. Förstås öste regnet ner hela vägen hem, och med alla vägarbeten tog det en stund. Hemma var jag alltså efter klockan sex. Sen skulle jag förstås kolla igenom vad jag köpt, placera ut sakerna, välja outfit för kvällen... Ja, om vi säger att jag var färdig ganska exakt när det var dags att åka så överdriver jag inte så värst mycket!

 "Oops"... Dethär följde med mig hem: Tvättkorg, ny torkställning samt tre ljuskoppar från Jysk. En påse grönväxter för 5€ samt 6 st Calluna för 10€ från Bellis Flowers. En träbricka från Anttila. Älskade hem-inredningstidning, blomjord och en stor ljuslykta från Minimani. Nya sandaler (arbetsskor) från Citymarket. Ett par jeans samt en oversize stickad tröja från Cubus. Och det blev faktiskt INTE så dyrt!
 Ska hoppas dessa blir bra som arbetsskor, mina Crocs har nämligen gett upp. Dessa var ett reafynd för 10€!
 Supermysig lång stickatröja, 9,90€.
 Är fullständigt förälskad i träbrickan! Alla ljuskopparna är från Jysk och kostade under 3€! Köpte den gyllene kuben med tanke om att spraymåla den mint, men nu funderar jag om den inte passar bäst sådär ändå...
 En av de fyra grönväxter jag köpte vid Bellis fick flytta upp på Lack-hyllan i sovrummet.
Passar perfekt! Vi var verkligen i behov av en ny, större tvättkorg. Den gamla fick flytta in i "tvättrummet" och fungerar numera som tvättkorg åt Kalles smutsiga arbetskläder.
 Här satta jag en annan av blommorna, men flyttade den ganska fort på vitrinskåpet i vardagsrummet istället.
 Så förälskad i denna! Syns inte på bild, men den skiftar i mint...
 Här hamnade palmväxten, i den fulaste krukan jag äger. Men nu har jag redan bytt plats på denna och vetestråna jag tog in tidigare i höst...
 Murgrönan fick flytta in i dendär mintgröna krukan jag fick av mamma.
Såhär blev det i balkonglådan! Resten satte jag där nere, dem ska jag fota i ett senare skede.
 Jeansen jag köpte är egentligen jeggins (vad annars?) och lite ljusare blåa än på bilden. Sköna! Och dethär blev också kvällens outfit.

Madde har nyligen börjat jobba som Mary Kay-konsult. Hon tyckte det var läge att använda oss som provkaniner, och det hade vi givetvis inget emot! Vi började alltså vår fredagkväll med ett sminkparty, och fortsatte sen med gammal hederlig tjejkväll. Vi hade ostbricka och vin, chips, dipp, godis, choko, efterrätt... Sen när timmen var sen och de sista gnistorna knastrade i brasan satte vi oss i soffan och spelade lite spel och pratade. Plötsligt var klockan halv fyra på morgonen och vi ordinerade Adde att föra hem oss. Tusen tack tjejer för en toppenkväll! Dethär gör vi absolut om snart!

 Jag tog med mig basilika-limeparfaiten jag gjorde av min egenskördade basilika i somras.
 Simba hängde med hela kvällen också, förstås.

1 kommentar:

  1. Håller verkligen med de om att he va en sååå bra fredagkväll! :D ♥
    Och vilka finfina fynd do hadd gjort tidigari på dan.

    SvaraRadera