11 januari 2018

Vinterhemmet

Igår hade jag städdag och plockade bort det sista av julen, torkade damm samt drog fram "vinterinredningen". Sebastian dammsög när han kom hem, och det ända som lämnade över för mig tills idag var att städa badrummet (okej, det var väl inte så BARA, skurade duschväggarna och torkade ur varje skåp förutom att städa wc och handfat.. tog 2 h). Har alltså inte haft så mycket vettigt för mig idag, så passade på att fotografera hela hemmet när det nu för en gångs skull såg representativt ut. I helgen kommer vi också att ta in både spjälsängen samt skruva ihop babyns byrå, så då ändrar det en del i sovrummet. Tänkte att ni kanske vill se hur det ser ut nu före vi "babysäkrar" hemmet, så kan jag ta nya bilder hur det blir sen efteråt!

"Granen" är mitt andra försök, köpte för 1€ på Sunds i tisdags.. Kanske den lever lite längre än den jag skaffade till julen, som dog efter en vecka!
Är i desperat behov av en fönsterlampa till sovrummet! På dagarna är det ljust och härligt, men på kvällarna är det riktigt mörkt.
 Två av mina nya grönväxter från Sunds fick flytta på fönsterbrädet.
En till ny växt där på hyllan också.
 I tamburen ville jag behålla stjärngirlangen ännu en tid.
Blev så tomt under köksbordet när vi tog bort mattan (som vi annars har under vardagsrumsbordet, men till jul brukar den få flytta till köket). Vet att jag borde skaffa en matta dit också, men är så kniido.. Varför kostar runda mattor egentligen 100€!?
 Vagnen fick flytta tillbaks till sin vanliga plats. Men gissar den kommer börja vara i vägen för när jag ska in och ut med barnvagnen sen...
 En stackars liten hyacint får bo kvar på kökshyllan..
 Har också kvar en Amaryllis och en julstjärna, som jag väntar på att ska dö...
 Lillajulgranen fick flytta ut!
 Fick ett snille och vände trälådan på liggande i stället för stående som jag alltid haft den. Fattar inte varför jag inte tänkt på det tidigare!? Blev ju så mycket bättre! Nu har vi en extra liten avställningsyta vid soffan om vi behöver, och så ryms man mycket bättre genom balkongdörren...
 Ljusslingan blev äntligen komplett när jag skaffade 15 bollar till från Katarina Maria i Jeppis. 
Två nya grönväxter på fönsterbrädet vid soffan också.. Märks det att jag gillar växter!? Tyvärr har jag inte så gröna fingrar, så de lever inte särskilt länge. Ursäkta också för denna lite väl mörka bild, men det är ju så här det ser ut den här årstiden!
 Lite rött återfinns ännu på vissa ställen, då jag inte ville ta in allt det mintgröna riktigt än.
Smeg:en är nog en av mina käraste ägodelar i köket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar