29 januari 2018

Den icke-existerande måndagsångesten

Ni vet den där känslan man brukar ha på söndagskvällen, när det känns som om helgen svischat förbi i en rasande fart och man absolut inte känner sig utvilad och redo för jobb följande dag? Den känslan hade jag igår när sambon och jag hade bastat och satt och tittade Farmen. Men sen insåg jag att jag ju inte ens behöver stiga upp i jobb, och då kändes det genast mycket bättre! När jag väl vaknade idag då, vid halv tiotiden, fick jag ändå den välbekanta måndags-feelisen i kroppen. Inte vanlig "måndagsångest" som man brukar ha i början av en arbetsvecka, utan snarare nej-inte-en-till-vecka-utan-något-att-göra. Vi kan väl kalla det i-landsproblem... Nå, inte många veckor kvar nu av detta tråk, får väl helt enkelt försöka njuta och passa på att vila upp mig.

Som ni säkert märkt har jag inte uppdaterat i realtid de senaste dagarna, utan ni har bara fått tidsinställda inlägg att läsa. Men nu kände jag att det skulle vara läge med ett riktigt "och så gjorde jag det och sen for vi dit"-inlägg! Kopplade alltså i telefonen och förde över senaste dagarnas bilder och plockade in dem hit. Så hänger ni med lite bättre vad som hänt i mitt liv..

 Bildbevis på att vi hade härrrrligt mycket snö ännu förra veckan!
 Pappa skänkte mig några askar med sallad. Perfekt lunch!

Fredagstulpanerna blev vita och orange denna vecka.
 Lördagsfrukost. Har för tillfället pippi på piroger med äggsmör...
 Provade på K.achi i Vasa i lördags. Väldigt gott!
 Träff med Yrkestjejerna i Nykaabi på lördag kväll! Denna gång körde vi på tortillas.
 Dukade upp med finporslinet och bjöd in min mamma och pappa på söndagsmiddag.
 Vi gjorde nötstek, hasselbackspotatis, svartvinbärssås, sallad och örtbatong till huvudrätt.
 Till efterrätt blev det äppel-persikosmulpaj (recept incoming).
 Fick en sån fin bukett också av mamma och pappa!

En rätt busy helg bakom, med andra ord! På fredag eftermiddag hämtade Louise upp mig och vi for iväg till Härmä för att simma och shoppa på Halpa Halli. Riktigt bra fredagsunderhållning, om ni frågar mig! Och det var riktigt skönt att simma, kände mig inte så klumpig som jag faktiskt är just nu.. På lördag var det öppet hus på BB och dit var Sebastian och jag på besök, för att supa in atmosfären och förbereda oss lite ännu mer inför vad som snart komma skall. Kaffe hos Sebastians bror Niklas åtföljt av lunch/middag på K.achi efteråt. Ett ställe jag varmt kan rekommendera om man tycker om asiatiskt och sushi! På kvällen plockade sen Linn upp mig och vi for till Nykarleby, närmare bestämt till Simones, där vi mötte upp en stor del av våra gamla Yrkes-klasskompisar för tortillas, blåbärspaj, snacks och massa prat och skratt. Alltid lika roligt när vi träffas, känns som om ingen tid alls passerat sen vi gick i Optima, men samtidigt händer det ju rätt mycket i de flestas liv just nu...

Min mamma och pappa åker iväg på en två veckors semester till Seychellerna i mitten av den här veckan, så de bjöd in sig själv på besök, och vi gjorde middag. Vem vet ifall de har ett barnbarn nästa gång vi träffas.. Igår kväll kom också några av Kimo-kompisarna förbi på överbliven paj, kaffe och prat. Och så hade alltså den helgen svischat förbi!

Monday mood fångat i bild.

Själv har jag inte så stora planer för den här dagen, tvättar lite kläder och bloggar ikapp mig, sen får vi se om energin räcker till att städa ur de sista köksskåpen också.. I kväll ska jag på Tupperware till Åsas, men annars inget på agendan. Resten av veckan ser väl ungefär likadan ut, har försökt pricka in några kompisträffar, ska på kontroll till HVC, städa lite... Sen får vi se vad jag gör resten av tiden. 

Ha en skön vecka hörni!

2 kommentarer:

  1. Hur var besöket på vcs? Hann aldrig dit för ett år sen utan födde dagen före 😀

    SvaraRadera
  2. Tyckte det var bra att få se hur allting ser ut, vart man ska, ja helt enkelt ha en bättre bild av hur det kommer gå till sen när man väl hamnar in! Hade ju visserligen fått höra en del på föräldraförberedelsekurs, och sett bild/video från förlossningssalarna, men det var nog guld värt att få se "in real life" också. Mycket folk var det i farten åtminstone, så kul att folk vill fara ut och kolla när det ordnas öppet hus :)

    SvaraRadera