Bulldeg (16-24 bullar):
- 50 g jäst
- 3 dl mjölk
- 1 msk kardemumma
- 1½ dl socker
- ½ tsk salt
- 150 g mjukt smör
- 1 ägg
- 11-12 dl vetemjöl
> Värm mjölken fingervarm och smula ner jästen
> Blanda i kardemumma, socker, salt, smör och ägg
> Rör ner lite vetemjöl i taget och arbeta till en smidig deg (jag använde hushållsassistent)
> Jäs degen under bakduk till dubbel storlek, ca 1 h
Fyllning:
- 200 g mjukt smör
- 1 dl socker
- 1 msk kanel
> Vispa ihop till en krämig fyllning
> Dela degen i två delar, kavla ut till ca 1 cm tjocka rektanglar. Bred på fyllningen.
> Vik ihop dubbelt.
> Skär i ca 2-4 cm breda remsor (beroende på hur stora bullar du vill ha) och dela dem ännu på två så att de ser ut som "byxor", dvs. skär inte helt igenom på mitten.
> Tvinna benen och knyt ihop som en knut. Jäs i ca 40 minuter.
> Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader ca 10 minuter. Kan penslas med sirapsvatten efteråt (jag strödde bara på lite socker).
NJUT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar