18 januari 2018

Enkel och god pannkaka

Häromdagen blev jag riktigt sugen på pannkaka, och konstaterade snabbt att jag hade en mjölkburk i kylen som precis på dagen skulle passera sitt bäst före-datum. Grävde fram dagisreceptet på pannkaka, och svepte ihop. Nästa gång får jag nog ta en större form eller göra en mindre sats, dock, för den blev kanske lite väl tjock... Hursomhelst så brukade jag aldrig tidigare lyckas med pannkaka, den blev endera för tunn eller för torr eller helt enkelt bara inte så god som jag hade önskat. Men sen jag började använda mig av detta recept (härstammar alltså från receptlådan på dagis) så lyckas det varje gång. Serveras med fördel med rårörda jordgubbar och vispgrädde. Mumsigt värre!


Du behöver:
- 1 liter mjölk
- 5 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 2½ krm salt
 - 50 g smör

> Blanda ihop hälften av mjölken med mjölet och saltet
> Rör ner resten av mjölken så det blir en jämn smet
> Smält smöret och rör ner tillsammans med äggen
> Häll i en mindre bakplåt/större ugnsform med papper
> Grädda i 225 grader, 20-25 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar