12 januari 2018

Britax Go Next

I november blev vi ju hux flux med vagn, fast vi hade tänkt spara det till efter julen. Ni som läste det här inlägget och blev nyfikna på vagnen har säkert väntat i en halv evighet på fler bilder.. Men nu har jag faktiskt tagit fasta på det lilla dagsljus vi har den här årstiden, och knäppt en hel drös med bilder på vagnen! Kan ju inte ge några recensioner ännu, i och med att vi inte har nån "inneboende" som använder vagnen. Men tids nog ska jag väl också kunna berätta om den lever upp till förväntningarna. Åtminstone just nu är jag väldigt nöjd, både utseende- och funktionsmässigt, och hoppas att den ska vara lika bra sen i användning också.

Nå hursomhelst, vår vagn är alltså en Britax Go Next. En kombinationsvagn precis som jag ville ha, med både liggdel, sittdel och adapters till babyskyddet. Vi fick också med myggnät och regnskydd till vagnen, men dem orkade jag inte veckla ut och fotografera. De är nu helt vanliga.. Finns också en "fotpåse" att dra på sittdelen, men den fick bli kvar i sin skyddspåse denna gång. Sen såg ni säkert redan i första inlägget den lilla åkpåsen som kom med till babyskyddet. Den orkade jag heller inte knåpa fast, så ni får nöja er med dessa bilder:

Så här ser vår vagn för tillfället ut när den står nere i förrådet - alla delar på varandra för att ta så lite plats som möjligt!
Med liggdelen på.
Har satt i mammalådans åkpåse i liggdelen.
Går att vika ner suffletten väldigt mycket, och sen får man ännu upp kanten på överdraget. Så funderar om jag alls behöver köpa nåt vagnskynke att hänga för!?
En av de bästa sakerna med vagnen måste ju vara den stora förvaringskorgen under! Går också att vika upp sidorna cirka 10 cm, men det fick jag tydligen ingen bild på...
Här har jag lyft bort liggdelen, vilket görs enkelt med ett klick. 
Handtaget går lätt att ställa till lämplig höjd, eller böja framåt/bakåt för att ta mindre rum. När man ska ha på sittdelen eller babyskyddet behöver man bara ta bort "plattan" som liggdelen vilat på. Också enkelt att klicka bort!
Här har jag då monterat på sittdelen. Bara att klicka i! Går att ha den svängd både mot...
... och ifrån.
"Handtaget" över benen är lätt att ta bort. 
Så här kan det se ut när vagnen är i liggläge och med suffletten nerfälld. Tyvärr går den inte att få i helt horisontellt läge! Lär ju visa sig hur dåligt det är sen när babyn ska börja sova i sittdelen...
Sittdelen är också väldigt lätt att klicka i/ur, och blir väldigt liten ihopvikt.
När man ska ha på babyskyddet behöver man bara klicka i en adapter i vardera sidan.
En av de största orsakerna till jag valde denna vagn - att man kan sätta på babyns första bilstol!
Framhjulen är förresten svängbara, men går också att låsa genom en "vippo" då det behövs (t.ex. på grusvägar eller i snöslask). Vi har funderat på att köpa country wheels (stora "terränghjul" liknande som de där bak) till nästa vinter.

Och det var vår vagn! Nu väntar vi ivrigt på den lilla som ska få användning för den <3

1 kommentar:

  1. Bra att ha något att hänga för när det blåser men går ju lika bra med en handduk eller sy själv

    SvaraRadera