4 mars 2017

Svar på era frågor

Så roligt att det åtminstone kom in några frågor under min frågestund medan jag var bortrest! Ska försöka svara på dem på bästa vis.

Anonym1 undrade: "Hur kändes det att inte vara med i revyn i år? Tror du att du kommer vara med igen någon gång i framtiden?"

Det var faktiskt väldigt konstigt att inte vara med i revyn. För det första hade jag ju massor av tid över för annat roligt och tråkigt.. Det är verkligen tidskrävande att öva inför en revy. Och sen går ju åtminstone tre-fyra helgkvällar åt till föreställningarna också. Så om jag säger att jag haft betydligt mer fritid i år än tidigare tre år så ljuger jag inte! På ett vis kändes det alltså ganska skönt att inte behöva ha revyn att fundera på. Men visst stack det till lite i hjärtat när jag satt på andra sidan ridån och betraktade skådespelarna.. Speciellt vid sångpartierna kände jag nog emellanåt att jag ville hoppa upp på scenen och medverka.

För visst är det roligt med revy, fast det är mycket jobb inför. Därför tror jag nog absolut att jag kommer vara med igen, bara det passar lite bättre. Tyckte nämligen inte så värst mycket om tanken på att öva under jullovet, min enda lediga längre period sen i somras.. Men som sagt, en annan gång är jag nog med igen, var så säkra! Revygänget är så härligt också, och det blir många goda skratt under förberedelserna och övningarna...

Anonym2 undrade: "Vad skulle vara ditt drömjobb?"

Hur klyschigt det än låter, så anser jag att jag redan jobbar med mitt drömyrke! Enda sen jag var liten har jag sagt att jag ska bli "dagistant", och det är ju precis vad jag blev. Barnträdgårdslärare till och med. Är en sån som tycker om att organisera och planera, och det är ju precis vad jag får göra i mitt jobb. Dessutom älskar jag (för det mesta) barn, och dem finns det ju gott om på mitt jobb!


Men sådär rent teoretiskt finns det ju alltid nåt annat yrke man gärna skulle ha. Typ reseledare så man får se världens alla hörn. Eller sen kanske vara hemmafru men inte behöva sköta hushållet och ändå kunna dra in pengar? Tror tyvärr att jag skulle tröttna på det rätt fort bara.. Men om vi ser till mina bästa förmågor, planering och organisering, så skulle jag säkert passa ganska bra som evenemangsfixare av nåt slag. Att vara sin egen chef har väl också sina fördelar!

Kort och gott kan vi väl ändå säga att jag trivs väldigt bra med det jobb jag har idag, och har svårt att tro att jag kommer byta bort det.

Madde tyckte jag skulle lista följande: Favoritnamn, som jag gärna skulle döpa mina barn till, drömresemål, samt mitt favoritplagg i garderoben.

Det här med namn på barn kan kasta ganska drastiskt när jag väl lägger mig på det. Dock har jag haft samma favorit-pojknamn i över åtta år nu, så får väl nästan tro att det håller ända in i mål.. Får jag en pojke ska han heta Elton. Sen tycker jag det är fint när barnen börjar på samma bokstav, och flicknamn på E verkar vara min specialitet.. Namn såsom Edith, Evelyn och Erin ligger mig nära hjärtat. Och tänka sig, Sebastian har berättat att om han blir pappa till en flicka önskar han att hon skulle heta Eleonore. Så den som lever får se vad det blir...

Mitt drömresemål var i så många år USA, att jag nästan inte vet vad jag ska svara på den frågan! Visst skulle jag gärna se mera av landet i fråga, men det är kanske inte högst upp på prioritetslistan just nu. Allra helst skulle jag nog åka till Nya Zeeland och Australien. Hawaii är också en drömdestination. Men det finns ju hur många ställen som helst i världen som jag önskar att jag får besöka innan jag dör, och det är ju svårt att veta var man ska börja... Främst handlar det ju om pengar också. Är sååå avundsjuk på mina föräldrar, som de senaste åren åkt till ett nytt, lite annorlunda resemål i början på året. Nästa år kommer de till exempel att åka till Seychellerna...


Mitt favoritplagg i garderoben kan nog variera rätt mycket, beroende på hur jag känner i stunden då jag klär mig, och vad jag tycker om min egen kropp (kan kasta rätt mycket i kroppsvikt från en dag till en annan, och det syns alltid på kläderna). Ett plagg som är väldigt omtyckt är ju definitivt min Odd Molly-kofta. Önskar att jag hade råd med flera! Men sen om vi ser på funktionalitet så använder jag mina svarta jeggins till nästan allt. Är ju väldigt bekväm när det kommer till kläder, och mönstrade leggins är nog det jag uppskattar allra mest i min garderob. Funkar till de flesta tillfällen! Men mitt favoritplagg? Har nog inte bara ett.


Anonym3 undrade: "Ett band/en artist du ALDRIG skulle lyssna på? Hur länge har du bloggat? Istället för den klassiska frågan "vad skulle du göra om du vann en miljon", undrar jag vad du skulle prioritera bort om du var riktigt fattig."

Om vi börjar med det enklaste då, bloggen. Jag har bloggat sen hösten 2009, och hela tiden på samma portal, dvs. här på Blogspot. Alltså finns ALLA mina blogginlägg samlade här på denna blogg! Om det är bra eller dåligt får man ju fundera på.. Åtminstone är det underhållande att läsa gamla inlägg nu som då. Om inte annat så inser jag att jag gått framåt en hel del vad gäller bloggskrivandets konst...

Ett band jag aldrig skulle lyssna på.. Ja det måste ju nog vara något av det Sebastian ibland spelar. Alltså kan jag väl omformulera till att jag aldrig frivilligt skulle lyssna på t.ex. Nekrogoblikon. Sen är jag heller inget stort fan av jazz eller klassisk musik, så ingen chans att jag skulle sätta igång ett stycke Mozart medan jag kokar mat!

Den sista frågan angående vad jag skulle bortprioritera om jag var riktigt fattig, den var klurig! Till att börja med skulle jag väl få se över vad vi handlar hem i matväg. Inget onödigt, inget lyxigt såsom kallrökt lax, fredagsgodis, juice eller färska batonger till helgerna.. Och så skulle jag vara betydligt noggrannare med att inget ska slängas! Röra ihop maträtter av det som finns i skåpen. Sen skulle jag nog säga upp mina tidningsprenumerationer, och inte handla hem så mycket inredning, utan bara sånt som behövs till hushållet. Alltså endast funktionella inköp till hemmet. När det kommer till kläder och skor skulle jag försöka handla på loppis så långt det går. Och med dessa punkter tror jag nog att jag redan skulle ha sparat in flera hundralappar i månaden.. Sparande ja, det skulle jag säkert försöka hålla på med ändå, om än bara nån tjugolapp i månaden. Bra ti ha tå e kniper!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar