Bulldeg:
- 2 ½ dl mjölk
- 1 påse torrjäst
- 1 dl socker
- 3/4 tsk salt
- 1 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kardemumma
- 100 g smör
- 7 ½ dl vetemjöl
> Värm mjölken till 42 grader
> Blanda torrjästen med lite mjöl
> Blanda ihop mjölken och de torra ingredienserna, knåda in 1/3 av mjölet
> Blanda i ägget och det rumsvarma smöret
> Knåda in resten av mjölet
> Stjälp upp på mjölat bord och låt jäsa ca 30 minuter
Fyllning:
- 50 g smör
- 1 ägg
- ½ burk kvarg
- ½ dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ påse vaniljsåspulver
> Vispa ihop det rumsvarma smöret med övriga ingredienser
OBS! Vill du ha lite mera fyllning, gör 1,5 satser! (men två är för mycket, lärde jag mig...)
> Kavla ut degen till en rektangel som mäter ca 30x50 cm
> Bred på fyllningen
> Rulla ihop och skär i 1-2 cm bitar
> Sätt bullarna på plåt med papper
> Låt jäsa ca 30 minuter
Jag brukar sätta ugnen på 30-40 grader och låta jäsa där!
Jag brukar sätta ugnen på 30-40 grader och låta jäsa där!
> Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker
> Grädda i 225 grader, ca 10 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar