Botten:
- 150 g kallt, tärnat smör
- 3/4 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
> Blanda snabbt ihop ingredienserna till en pajdeg
> Tryck ut i en smörad form med löstagbar kant
> Ställ in i kylskåpet för att kallna ca 30 minuter
> Förgrädda i 200 grader, 10-15 minuter, tills kakan fått en lite gyllene yta
Fyllning:
- 4-5 äpplen, gärna röda
- Socker, kanel, kardemumma
- 3 ägg
- 2 dl Piimä
(i originalreceptet var det 2 dl Creme fraiche och 2 ägg)
- ½ dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk finrivet citronskal
- 2 msk citronsaft
> Skär äpplena i tunna skivor, blanda med lite socker, kanel och kardemumma
> Stek äpplena mjuka i lite smör, låt svalna
> Blanda ihop ägg, surmjölk, socker, vaniljsocker och citron
> Täck pajbottnen med äpplen och häll över fyllningen
> Grädda i 200 grader, 20-30 minuter, tills fyllningen stelnat och fått lite färg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar