26 februari 2017

Ett lördagsäventyr

Gårdagen bjöd på sånt otroligt vackert väder, att det nästan snörpte till lite i hjärtat att hoppa i bilen och åka iväg till Vasa från morgonen. Men jag hade några saker jag behövde få med mig hem från stan, och eftersom sambon ändå var i jobb så passade jag på att åka en sväng. Åkte bara till Stenhaga och Minimani, och gick endast in i de butiker jag behövde något från. Så på strax över tre timmar hade jag åkt till Vasa, shoppat, och kört hem igen. Ganska effektivt!

Detta betydde ju att vi hade rätt mycket kvar av dagen, så efter att ha rört ihop lite snabblunch i form av makaroner och korv hoppade vi i ytterkläderna och bilade iväg till Kimo. Tankade skotern och begav oss ut i det vackraste av vinterväder. Körde längs åkrar och skogsvägar tills vi kom oss ner till isen i Årvas, och for ut till Bastis villa för att checka läget. Sen tillbaks till Kimo, men lite andra vägar. Kvällen spenderades sen i Nykaabi, först på kusin Felicias 13-årskalas, sen en sväng till mommo och moffas, och så landade vi slutligen hemma i Jutas där vi fördrev några timmar innan vi åkte hem och tog kvällen.

Idag tar det minst lika mycket emot att sitta inomhus i det härliga vädret, men jag har panikpackat och valt outfit och gjort mig i ordning, och om ungefär en timme åker vi iväg mot Vasa. Så flyger jag iväg till Stockholm 15:20 och sen vidare till Manchester, därifrån jag sen tar tåget till York, där Tees och hennes familj hoppeligen tar emot mig. Minisemester, here I come!

 Otroligt hur mycket snö det hade kommit sen jag använde bilen senast!
Bilselfie.
Ut på Södergrund.
Sen fastnade vi lite... I femton minuter, ganska exakt.
En alldeles underbar dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar