28 maj 2016

Phone detox-day

Ni vet när man ibland tänker att "nä, jag borde nog inte sätta telefonen där, kommer att glömma den". Precis så var det för mig idag, och så råkade det sig att jag faktiskt lämnade luren efter mig. Nu hade det ju inte varit nåt problem om jag varit på väg till butiken eller nåt, men grejen var den att jag skulle till Nykaabi. I flera timmar. När jag insåg att jag glömt telefonen hemma i badrummet, av alla ställen, var det redan för sent att vända om och hämta den. Fick lite smått panik, fotograferande och telefonberoende som jag är, men konstaterade sen att det fick bli en liten telefondetox för min del idag.

Nå, min lördag började vid halv tio. Gjorde den vanliga helgsvepningen i hushållet med disk och tvätt osv, och konstaterade att jag verkligen borde städa (det hade jag tänkt göra när jag kom hem, men sitter fortfarande här på soffan...) Hoppade sen i träningskläderna och gick en fem kilometers morgonrunda före frukost. Iväg mot min forna hemstad vid tolvtiden. Amalia-blombutiken bjöd på många fina föremål, jag gick på husvisning i Åminne (Socklot) och köpte en god sallad på K-Supermarket. Hann utbyta några ord med mor och far hemma i Jutas innan de åkte iväg till villan, och jag trampade iväg till stallet. Dagens ridtur med Elli-surtant var bäddad för katastrof, men gick ändå rätt bra. Om vi inte räknar att jag hade sjukt i ryggen och hon blev nästan halt... Jaja, bättre lycka nästa gång. Det regnade ju inte i alla fall!

Nu är jag alltså hemma igen och återförenad med min kära telefon. Hade inte ens hänt nåt under de fem timmarna jag var borta! Sitter här på soffan och kliar mig i ögonen och näsan. Pollentider hej hej... Sebastian har varit på jobb idag med borde vara hemma när som helst, och vi har inga planer för kvällen. Tänker mig att jag tar fram dammhandsken och så får han "hjälpa" mig att dammsuga. Moahah. Kan kanske baka en rabarberpaj som belöning. Eller så blir det nåt helt annat. Typ balkonghäng och tapetseringsplanering och annat roligt. Ska ta och berätta lite mer om det snart! Men ojoj om ni visste hur svårt jag har att hinna med nåt överhuvudtaget just nu. Tid, det är en bristvara i mitt liv. Och speciellt FRITID.

Peace out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar