6 december 2013

Vårt land vårt land...

Började dagen runt 9-snåret med att hissa vårt lands flagga i flaggstången. Självständighetsdagens mening på dagis: Grattis på födelsedagen, Finland! 30 cm snö på backen och jag hamnade att backa bilen runt huset för att komma mig loss, framåt funkade inte med bakhjulsdrivet. Snöstorm och iväg till Nykaabi. Installerade mig i köket tillsammans med mamma, syster och kusinerna Heidi och André. Pepparkaksbak för hela slanten, och traditionellt kom det jullåtar ur radion. Ja, förutom när Heidi dj:ade emellan... Nötköttsoppa och knäckebröd till lunch, och sen var det för mig att hoppa i mitt laxrosa underställ, koppla i fyrhjulsdriften och bila Navaran till andra sidan ån. Mockat och färdigt i stallet, bara att släppa in fröken surtant ur hagen. Ut på en låååångsam ridtur i snövädret. Så härligt vitt, men så irriterande små flingor som landade precis i mitt fejs! Tillbaka i stallets värme igen efter ca en timmes tur. Bilade hem tillbaka, åt några pepparkakor, duschade i en dusch med 400% mer strålar än vår egen... Sen hopp i kläderna, skrapa rutorna, musiken och fläkten på fullt och så iväg till lilla familjen Söderlund. Drack glögg och åt muffins, lekte med barnen, eldade i spisen och skvallrade om livets ups and downs, dittan och dattan. Två timmar flög iväg som en fjärt i rymden och så var det dags för mig att avlägsna mig. Ska hoppas att det inte tar fem månader tills vi ses nästa gång... Nästan för usligt att det sluppit att bli så. På med kläderna, skrapa rutorna för tredje gången idag, och så hem till Årvas. Via butiken. Fixade köttpirog med knackkorv till middag/kvällsmål, skjutsade in tvätt i maskinen och kopplade vattnet till diskmaskinen. Kalle fick Einar på besök och nu låter det som på "den gamla goda tiden" (eh) i Jeppis "AAAAAAAAAAAAAAAAAGH!". Ja, de spelar ju NHL, vad annars... Själv har jag skrivit shoppinglista inför morgondagens Tuuri-resa och nu tänkte jag göra klart mina skåpsetiketter. Och suckar över att vi inte har några tv-kanaler så jag kan se Tuntematon Sotilas. Och att jag inte får ha sovmorgon imorgon heller. Och att dethär inlägget känns som en enda lång mening. Nåja, lite bilder kanske lättar upp stämningen:

 In action!
 Heidi med en av sina otaliga historier.
 Snart är André längre än sin moster. Men det är väl inte så svårt att toppa!
 När vi andra bakade donade Byggare Bob-papsen på i nyfixade sovrummet. Vet inte hur många gånger jag hörde "perkele" under dagens lopp...
 Lite förtjust i dendär randiga tapeten är jag nog!
Och så årets pepparkaksskörd, minus några plåtar. Blev vel sisådär 400st i år.
Och Elli som inte är särskilt bra på att stå stilla när jag försöker Instagramma.
När jag åt kvällsmat bläddrade jag i min splitternya bok "Världens bästa Kladdkakor!". Tyckte den var så otroligt vackert gjord. Och rolig. Har massa härliga recept. Det bara spratt i mina bagarfingrar! Måste verkligen inhandla lite och testa nåt nytt. Och ja, ni borde nog köpa dendär! Verkligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar